Door de bomen het bos zien met De managementmonologen
Gyuri Vergouw is de man achter het boek 'De managementmonologen'. Hij gaat hierin op zoek naar de zin en onzin van de belangrijkste theorieën die hij vakkundig en met humor fileert.
Het ultieme managementboek
We zijn allemaal op zoek naar methoden die onze organisaties succesvoller, ons werk zinvoller en onze medewerkers meer betrokken maken. Maar hoe weet je als manager dat je de juiste theorie of het juiste model te pakken hebt? Wat heeft zin en wat niet?
Om dat te ontdekken zou je haast alle managementboeken moeten lezen en alle methodes moeten uitproberen. Dat is onbegonnen werk. De managementmonologen tracht in kort bestek de belangrijkste theorieën en gedachten samen te vatten en te becommentariëren. Zo kan de drukbezette manager snel en gericht tot de essentie van vele managementvraagstukken komen.
Positief geluid in De managementmonologen
Uitgangspunt van De managementmonologen is de aanname dat niet alle managementmethoden en theorieën alleen maar onzin kunnen zijn. Net zo min als dat alle omarmde modellen en technieken altijd en overal meteen toepasbaar zijn. Eigenlijk weten we maar één ding echt zeker, aldus Vergouw: bijna niets werkt altijd en overal en bijna alles werkt wel eens ooit en ergens.
Voor het boek selecteerde Vergouw de grootste thema’s uit de managementliteratuur, van agile tot zeitgeist en van engagement tot verandermanagement. Deze thema’s worden kritisch maar met de bedoeling er het beste uit te halen, door hem ontleed.
Vergouw geeft in dertien bondige en vlotte hoofdstukken een helder overzicht van bestaande theorieën en wat ze waard (kunnen) zijn. Ze brengen de lezer zo een stap dichter bij de oplossing van zijn eigen managementvraagstuk.