5 tips om burn-outs  in je bedrijf te voorkomen

5 tips om burn-outs in je bedrijf te voorkomen

Redactie Baaz
Een werknemer met een burn-out is geen goede zaak. Een werknemer met een burn-out werkt niet, behandeling kost geld en als deze werknemer terug is, moet je hem of haar goed begeleiden om een terugval te voorkomen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zetten we hier vijf tips op een rijtje om je werknemers mentaal fit te houden.

Weg met multitasken

Als je je team aan het eind van de dag een beetje lusteloos op facebook zit te kijken en weinig meer voor elkaar lijkt te krijgen, kan het zijn dat ze te veel op hun bord hebben. Mensen zijn van nature niet ingesteld op multitasking. Toch wordt dit steeds vaker van werknemers geeist omdat anders niet alle taken gedaan worden. Uiteindelijk resulteert dit in meer taken die niet goed gedaan worden, als er al iets mee gebeurt. Geef je werknemers dus één taak per keer en verwacht niet dat alles á la minute af is.

Benoem groeimogelijkheden

In de reclameindustrie stopt 54% van de werknemers omdat ze het idee hebben dat het bedrijf waarvoor ze werken geen groeimogelijkheden biedt. Veel werknemers voelen zich fijner op hun plek als ze het gevoel hebben dat ze worden gewaardeerd. Dit zorgt ervoor dat ze beter werk verrichten, minder stress ervaren en zich beter voelen.  Veel werknemers voelen zich zeer gewaardeerd als eventuele groeimogelijkheden af en toe besproken worden. Beperk dit niet tot één beoordelingsgesprek per jaar, maar probeer regelmatig nieuwe toekomstperspectieven te bieden.

Lees ook: Een burn-out ligt op de loer, wat doe je eraan?

Bemoedig pauzes

Mensen kunnen niet acht uur op een dag achter elkaar doorwerken. Zorg ervoor dat je werknemers regelmatig een korte pauze kunnen inlassen en zich ook vrij voelen om dit te doen. Hierdoor beperk je niet alleen de kans op een burn-out, je krijgt ook betere resultaten.

Vier overwinningen. Ook de kleine

Een onderzoek aan de University of Michigan Business School heeft ontdekt dat werknemers het best presteren als ze zes keer zoveel positieve feedback krijgen dan negatieve feedback. Positieve feedback resulteert in blijere werknemers, meer motivatie en betere resultaten. Schenk dus wat extra aandacht als iets hebben bereikt en ze zullen harder werken zonder zichzelf op te blazen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Uit onderzoek blijkt dat stress aanstekelijk werkt en, misschien nog wel interessanter, ontspannenheid ook. Als jij als manager rust uitstraalt en je niet druk maakt om kleine dingen, zal je zien dat dit gevoel binnen jouw team ook zal heersen. Maak je dus niet druk en de kans dat kleine problemen zich vanzelf oplossen wordt alleen maar groter.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie