ALD Automotive en Swung House bieden spitsbundels flexwerken

Raymond Luijbregts
Swung House en leasemaatschappij ALD Automotive werken samen om de files rondom Rotterdam te reduceren. ALD leaserijders kunnen middels spitsbundels tijdens de ochtend- en avondspits tegen een speciaal tarief gebruikmaken van de flexwerkplekken bij Swung House Haaglanden en Utrecht. De gedachte is dat leaserijders bij verkeersdrukte niet aansluiten in de files op de A13 of A20, maar naar de flexwerk-locaties van Swung House rijden. Zo wordt filetijd productieve tijd en het helpt de doorstroming van het overige verkeer. De spitsbundels maken flexwerken nog gemakkelijker en aantrekkelijker.

Het initiatief van Swung House en ALD Automotive sluit aan op het Beter Benutten programma in de regio Rotterdam. Dit wordt uitgevoerd door De Verkeersonderneming, in opdracht van het Ministerie van I&M. Het doel is om eind 2014 20 procent minder auto’s in de Rotterdamse spits te hebben rijden.

Tijdverspilling

Onlangs werd bekendgemaakt dat de automobilist in de omgeving Rotterdam gemiddeld 71 uur per jaar in de file staat. Utrecht volgt op de tweede plaats met 61 uur en ook regio Amsterdam scoort hoog met 60 uur. In de file staan wordt over het algemeen ervaren als tijdsverspilling. Waarom zou je in de file gaan staan als je alleen een laptop, werkplek en internetverbinding nodig hebt om aan het werk te kunnen? Omdat leaserijders vaak en veel op weg zijn is een flexwerkplek voor hen zeer aantrekkelijk. De locaties, die met het OV ook zeer goed te bereiken zijn, bieden naast een aantrekkelijke werkplek vergader- en catering faciliteiten.

Samen met partners werkt leasemaatschappij ALD Automotive aan innovatieve concepten die zowel voor werkgever als werknemer de beste mobiliteitsoplossing bieden. 'De combinatie van een mooie werkplek, goede bereikbaarheid en een speciaal tarief om de spits te mijden maken het in dit geval wel heel aantrekkelijk om te beginnen met het nieuwe werken', aldus marketingmanager Lonneke van der Horst van ALD Automotive. 'Onze samenwerking met Swung House toont aan dat werk, mobiliteit en huisvesting steeds verder met elkaar verweven raken en om een integrale aanpak vragen. “Slim werken en slim reizen” krijgt op deze manier een concrete invulling.'

afbeelding van Raymond Luijbregts

RaymondLuijbregts | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRaymond