Apps voor ondernemers: ScanBizCards

Apps voor ondernemers: ScanBizCards

Peter Güldenpfennig
Visitekaartjes geven en ontvangen is voor een beetje netwerkende ondernemer een routineklusje. Maar je kent het probleem: je raakt ze kwijt, of ze komen op een grote stapel of in een la terecht. Dat kan ook anders.

ScanBizCards is een app waarmee je visitekaartjes kan 'scannen' met je smartphone. Handig, het scheelt rommel en je hebt meteen alle informatie digitaal bij de hand. 

Het principe is simpel: maak een foto van een visitekaartje en de app herkent alle gegevens automatisch. Vervolgens kun je het contact digitaal op je smartphone bewaren en aan je contactenlijst toevoegen.

Toch werkt het niet helemaal vlekkeloos. Tekst wordt wel goed herkend, maar dat geldt niet voor nummers en andersoortige tekens dan letters, zoals apenstaartjes en ampersands.

En dat is dus vervelend, want de belangrijkste data bestaat nu juist vaak uit telefoonnummers, email- en internetadressen. Je kan alles handmatig aanpassen maar dat zou enkel in extreme gevallen moeten, terwijl het bij deze app standaard lijkt, en dat is jammer. Gelukkig heb je de foto nog met de informatie, dus heb je wel altijd de juiste informatie bij de hand.

Wel erg goed gedaan is de integratie met diverse crm-pakketten en LinkedIn. De app biedt ondersteuning voor de crm-applicaties Zoho, Sugar, Jigsaw en Salesforce. Contacten kun je rechtstreeks aan de crm-software toevoegen. Staat op het visitekaartje een Linkedin-profiel vermeld, dan kun je hem of haar automatisch aan jouw Linkedin-account laten toevoegen.

Nutteloos voelt de ingebouwde verzamelbak van gefotografeerde visitekaartjes. We snappen dat je als ontwikkelaar een app volume geeft, zeker als die ook in een betaalde versie komt zoals ScanBizCards. Maar had dan tenminste een normale zoekfunctie ingebouwd. Nu moet je door een visuele kaartenbak van alle gescande kaarten gaan, en dat kost tijd.

De ScanBizCards-app is een goed idee met een redelijke uitvoering, maar werkt in de dagelijkse praktijk af en toe irritant. Zolang het niet een-op-een werkt is er geen reden om je papieren visitekaartje in de kachel te werpen, iets waar we wel op hoopten. Jammer.

ScanBizCards is zowel gratis (met advertenties) te krijgen, als in een versie waar je 5,35 euro voor moet betalen.

De Android-versie vind je hier. Heb je een iPhone, dan kun je hier je gram halen en de Windows Phone-versie vind je hier.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanPeter