AppSpotter: LiveScanner

Sanne Ruhaak
In de top vijf van betaalde apps in de App Store vinden we LiveScanner. De applicatie maakt het mogelijk om je documenten te scannen en het resultaat als pdf te versturen.

Soms wil je even snel via je iPhone een document scannen en opsturen naar bijvoorbeeld een klant, collega of opdrachtgever. Dat kan natuurlijk als foto, maar het is prettiger als je het document direct als pdf kunt versturen. Daarvoor is er LiveScanner, de app die met gebruik van je ingebouwde camera een scan maakt van een document dat je voor je hebt liggen.

schermafbeelding iPhone

De makers beloven je documenten – bestaande uit één of meerdere pagina’s - vlot te scannen waarna ze als zodanig worden herkend, worden bijgesneden en opgeslagen. Vervolgens kun je de scan als pdf via onder meer e-mail, iBooks, Dropbox en Evernote versturen.

livescanner

Ervaring en gebruik

Over de leesbaarheid is niet elke gebruiker even tevreden, daar is in de toekomst nog wel verbetering van te verwachten. Voorlopig kun je echter met de contrastfunctie je beeld beter zichtbaar maken.

LiveScanner is in de App Store te koop voor 0,79 euro en beschikbaar voor de iPhone 4 of 4s.

afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: SanneRuhaak

SanneRuhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen vanSanne