BrainCreators stelt Wessel van Leeuwen aan als product manager INSPECH

Redactie Baaz
BrainCreators, de specialist in intelligente digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt vandaag aan dat Wessel van Leeuwen (44 jaar) is aangesteld als product manager. In deze functie is van Leeuwen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van INSPECH, de digitale weginspecteur.

INSPECH is een digitale inspecteur die domeinkennis van een menselijke weginspecteur overneemt met intelligente technologie, zodat visuele weginspectie vergaand kan worden geautomatiseerd. De weg hoeft hierdoor niet meer handmatig te worden gecontroleerd waardoor inspecties van wegen consistenter, sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd tegen lagere operationele kosten. Van Leeuwen zal zich bezighouden met productverbeteringen, het signaleren van kansen in de markt, het bewaken van het kwaliteitsbeleid en het mogelijk maken van nieuwe innovaties. Om dit te realiseren zal Van Leeuwen nauw samenwerken met zowel het commerciële als het ontwikkelteam.

Van consultancy naar productgeoriënteerd

De aanstelling van Wessel van Leeuwen is een logische stap nadat BrainCreators een transitie heeft ondergaan van een consultancy- naar een productgeoriënteerde organisatie, waardoor doorontwikkelingen continu noodzakelijk zijn. Daarnaast maakt BrainCreators een sterke (internationale) groei door, wat ook aanpassingen vraagt binnen het productportfolio. Van Leeuwen brengt circa 15 jaar ervaring op het gebied van productontwikkeling met zich mee. Hij heeft gedurende zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan op het gebied van user-experience design en product management. In zijn laatste rol, als product owner bij Backbase, was hij verantwoordelijk voor een suite van applicaties en de lancering van een nieuw product. Van Leeuwen heeft sociaal wetenschappelijke informatica gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Wessel van Leeuwen bij BrainCreators

“Artificial Intelligence heeft steeds meer invloed op de digitale transitie van organisaties. Ik geloof dat de technologie echt een verschil gaat maken voor veel mensen en bedrijven,” aldus Wessel van Leeuwen, product manager bij BrainCreators. “BrainCreators heeft binnen een relatief korte tijd enkele indrukwekkende digitale intelligente inspecteurs ontwikkeld. Ik kan daarom niet wachten om aan de slag te gaan en mijn bijdrage te leveren om het productportfolio, en met name INSPECH, verder te ontwikkelen.”


“Dankzij Wessel kunnen wij onze projectorganisatie verder professionaliseren en de internationale uitrol versnellen,” aldus Jasper Wognum, CEO en medeoprichter van BrainCreators. “Hij brengt veel ervaring op het gebied van productontwikkeling met zich mee, waardoor wij de behoefte vanuit de markt nog beter kunnen meenemen in de ontwikkeling van onze oplossingen. Voor BrainCreators is klanttevredenheid een kernwaarde en de ervaring van Wessel draagt sterk bij aan de verankering daarvan.”

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie