Gebruik deze tips

5 tips om een meester te worden in netwerken

Redactie Baaz
Een netwerkevenement met veel vreemden is niet voor iedereen weggelegd. Onbekende mensen benaderen kan immers behoorlijk awkward zijn. Laat dat idee niet de overhand nemen. Met deze vijf tips is geen netwerkevenement meer moeilijk.

Het kan zomaar zijn dat je met gebruik van de volgende vijf tips jouw droombaan te pakken krijgt. Of misschien resulteren ze voor jou wel in een miljoenendeal. Wat het ook is, gebruik deze tips samengesteld door zakenblad Entrepreneur.

Wees op tijd

Sommige mensen beweren dat je met te laat komen indruk wekt, maar bij netwerken kun je dat beter niet doen. Een overvolle zaal forceert je alleen in een hoek te gaan staan, terwijl er in het midden alles gebeurt.

Dress to impress

Een eerste indruk is het belangrijkste wat een persoon van je denkt. Kleren kunnen dit maken of breken. Probeer daarom eens op te vallen tussen al de zwarte- en blauwe pakken met een uniek detail. Mensen zullen je herinneren als de man met de opvallende schoenen.

Val niet voor negativisme

Er lopen altijd personen rond op een netwerkevenement die klagen over de economie of arbeidsmarkt. Probeer niet met deze mensen mee te gaan en formuleer alles in een constructieve of positieve manier. Er gaan deuren voor je open.

Research

Tactisch netwerken komt het best tot zijn recht wanneer je er voorbereid naartoe gaat. Door vooraf de gastenlijst door te nemen, kun je selecteren wie je wilt spreken. En je haalt er voordeel uit met kennis van het evenement en de persoon met wie je praat.

Strooi niet met visitekaartjes

Iemand herinnert zich jou beter wanneer er een lang en goed gesprek plaatsgevonden heeft. Investeer daarom tijd aan een nieuwe relatie om vervolgens je visitekaartje achter te laten. Wanneer je bij iedereen je visitekaartje achterlaat, weten ze niet meer wie je bent.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie