Loop minder risico

De veiligheidsmaatregelen die ieder bedrijf moet nemen

Berry Zwets
Het maakt cybercriminelen niet uit hoe groot of klein jouw bedrijf is, ze zijn voortdurend bezig jouw beveiliging proberen te kraken. Iedere dag loop je het risico dat een hackaanval slaagt. Een goede beveiliging kan zodoende niet uitblijven.

Zakenblad Entrepreneur stelde zes beveiligingsmaatregelen samen die ieder bedrijf zou moeten invoeren. Zo loopt je een stuk minder risico getroffen te worden door een aanval.

Zes veiligheidsmaatregelen

Screen de kennis over cyberveiligheid van je huidige werknemers eens. Ontdek hun browsergeschiedenis en netwerkactiviteiten zodat je er eventueel wat aan kan doen.

Een hack is ertoe instaat jouw volledige database te vernietigen. Door in speciale recovery-diensten als de cloud je gegevens op te slaan, heb je ook toegang tot bestanden tijdens dit soort rampen.

Er zijn nog steeds veel wachtwoorden die vaak gebruikt worden in omloop. 123456 en password zijn simpelweg te riskant voor jouw bedrijf.

Een sterk wachtwoord zal bestanden beter beveiligingen, maar een tweede authenticatie toevoegen is nog beter. Dit kan bijvoorbeeld met een biometrische scan.

Hackers zijn voortdurend op zoek naar kwetsbare plekken. Softwarebedrijven spelen hier op in door regelmatig te updaten. Installeer die extra beveiliging dan ook.

Open niet zomaar iedere link die je binnenkrijgt via de e-mail. Verifieer eerst of de link achterhaalbaar is, want ook een bekend persoon kan gehackt zijn.

afbeelding van Berry Zwets
Door: BerryZwets

BerryZwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBerry