Gratis Exchange Server voor push mail-service

Redactie Baaz
Een alternatief voor een dure Exchange Server, om alle communicatiestromen aan elkaar te knopen, is een Exchange Server huren op internet. Nu is er ook een gratis alternatief.

Mail2web.com biedt het Microsoft 'Hosted' Exchange-platform ook in een gratis variant aan. Door je aan te melden op de site, krijg je een eigen @mail2web.com e-mail adres. Er is geen extra software nodig op een computer of mobiele 'device' om van de dienst gebruik te maken.

Via de pc is de interface webbased. Via ActiveSync kan een Windows Mobile-apparaat draadloos synchroniseren. Wel moet je in je ActiveSync op je toestel de juiste servergegevens invullen. Zie de instellingen onderaan dit artikel.

Forwarden
Om niet weer een nieuw e-mail adres te moeten gebruiken, kun je gewoon je reeds bestaande adressen 'forwarden' naar je nieuwe @mail2web.com adres en zo toch genieten van echte 'push e-mail' (mail die automatisch wordt afgeleverd op je toestel). Let wel; antwoorden op geforwarde e-mail krijgen wl het @mail2web.com- adres als afzender.

Zodra iemand je een e-mail stuurt, krijg je hier bericht van op je telefoon. Naast het instant ontvangen van e-mail synchroniseert Mail2web.com ook je agenda, contactpersonen en taken realtime zodat je deze in de webinterface gemakkelijk en overzichtelijk kunt bewerken, ordenen en printen. Uiteraard kun je je toestel ook nog gewoon via USB blijven synchroniseren met je eigen installatie van Outlook, mocht je dit willen.

Reclame
De dienst wordt gratis aangeboden; er wordt geen reclame toegevoegd aan de inkomende en uitgaande e-mail. Echter in de webinterface heb je aan de rechterkant wel een reclamebanner. Zelf ben ik al een aantal maanden een tevreden gebruiker van de dienst.

De Exchange-oplossing is ook beschikbaar voor Nokia E-serie-devices, maar dan moet je wel eerst een programmaatje downloaden via de Nokia-business-softwaresite

Instellen Mail2web op een Windows Mobile-toestel
1. Ga naar programmas, ActiveSync en klik op Menu | Server configureren
2. Vul bij het server adres mobile.exchange.mail2web.com in
3. Vink 'Deze server vereist een beveiligde (SSL) verbinding' aan
4. Klik op Volgende
5. Vul hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in. De gebruikersnaam is: gebruikersnaam @ mail2web.com
6. Bij domein moet je 'ad2' invullen
7. Klik op Volgende
8. Hierna kun je instellen wat er allemaal gesynchroniseerd dient te worden
9. Klik op Voltooien en klaar

Dit artikel van Hilgo Gabriels is overgenomen van MobielBreedband.nl. Het bronartikel vind je hier:
//www.mobielbreedband.nl/detail/how-to-gratis-exchange-server-voor-iedereen/

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie