Vergeet nooit meer iets en wees productief

Deze apps bieden je een geheugensteun

Peter Güldenpfennig
Iedereen vergeet wel eens wat, maar als je geregeld goede ideeën vergeet of bepaalde zaken niet hebt geregeld omdat je het niet ergens hebt vastgelegd is dat zeer vervelend. Gelukkig kunnen mobiele apps je daarbij helpen. Wij zetten de beste vier apps voor je op een rij zodat jij nooit meer iets hoeft te vergeten.

Evernote

EvernoteWat is het: je digitaal geheugen
Wat kost het: gratis (basisversie) – voor iOS, Android, Windows Mobile
Waar vind ik het: evernote.com

Evernote-gebruikers noemen de app wel hun digitale geheugen en daar is echt niets van gelogen. De app slaat alles op wat je maar wilt, van links en foto's tot uitgebreide notities en zelfs hele webpagina's. Richt de app in door alles logisch te taggen en je raakt nooit meer je ideeën kwijt. Veelzijdig en flexibel te gebruiken. Bovendien synchroniseert de app met je desktop, dus ook op kantoor is Evernote handig!

 


Google Keep

Google KeepWat is het: digitale post-it's
Wat kost het: gratis – voor iOS, Android
Waar vind ik het: www.google.com/keep

Hoewel Evernote ook goed te gebruiken is als notitie-app (sterker nog, dat is hoe de app in eerste instantie in de markt werd gezet voordat de functies uitbreidde), zoek je soms iets snellers en simpelers. Dan is Google Keep een aanrader, makkelijk en overzichtelijk noteer je al je ideeën op digitale post-it's die synchroniseren met je Drive-account. Onmisbaar als je Google Apps gebruikt om werk te verzetten en wilt refereren aan eerdere ideeën.

 


Squid

Squid

Wat is het: digitale notities maken op klassieke wijze
Wat kost het: gratis (basisversie) – voor iOS, Android, Windows Mobile, Kindle Fire
Waar vind ik het: squidnotes.com

Kan je echt niet zonder het gevoel van schrijven in een notitieboek, dan is Squid (voorheen Papyrus) helemaal jouw app. Notities schrijf je met een stylus op je mobiele device of als je die niet hebt, met je vinger. Dat niet alleen, want Squid biedt je ook meer geavanceerde fucnties zoals annoteren, ook op PDF's. Om echt het gevoel te hebben dat je op een notitieblok schrijft biedt de app drukgevoeligheid (wanneer je mobiele device dit ook ondersteunt) en diverse papiersoorten waarmee je jouw digitale notitieboek zo vorm kunt geven zoals je gewend bent. Notities sla je op in de cloud, dus je kunt er altijd bij of ze delen met anderen.

 


Wunderlist

WunderlistWat is het: digitale lijstjes aanmaken
Wat kost het: gratis (basisversie) – voor iOS, Android, Windows Mobile
Waar vind ik het: www.wunderlist.com

Waar Evernote misschien teveel doet, doet Wunderlist juist te weinig. Ben je echter enkel op zoek naar een app om lijstjes aaan te maken, dan ben je bij Wunderlist aan het juiste adres. Maak een noititie aan, geef deze een alarm mee en je krijgt automatisch een notificatie op de door jou gekozen tijd. Overigen handig: Wunderlist integreet met al je kalender-apps inclusief Microsoft Exchange dus heb je met de app helemaal geen reden meer om ooit nog iets te vergeten!

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanPeter