Digitaal verbonden op de bouwplaats met Toughbook

Redactie Baaz
Het gebruik van digitale technologieën zorgt voor meer transparantie, een betere kwaliteit en een snellere voortgang bij de uitvoering van bouwprojecten. Aannemers over de hele wereld die al een uitgebreid digitaliseringsconcept op de bouwplaats hebben geïntroduceerd, ervaren een enorme toename van de efficiëntie. Ze vertrouwen op moderne IT voor de dagelijkse communicatie tussen alle betrokken partijen en bouwpartners.

Plannen en werkinstructies op papier, die snel verslijten en maar korte tijd actueel zijn, zijn grotendeels overbodig. In plaats daarvan hebben projectmanagers en sitemanagers nu digitale toegang tot plannen, uitvoeringsinstructies en checklists. Ze maken hun werkrapporten online, hebben een digitale handtekening en kunnen altijd en overal up-to-date informatie opvragen, online vergaderen en documenten en afbeeldingen uitwisselen.

Robuuste apparaten op maat gemaakt voor de bouwplaats

De eenvoudige voorwaarde voor deze tijd- en kostenbesparende digitalisering is de beschikbaarheid van handige en betrouwbare apparaten die zijn ontworpen voor de zware omstandigheden op de bouwplaats. Dit is vooral belangrijk voor het uitwisselen van informatie. Het is moeilijk voor werknemers ter plaatse om complexe informatie op een klein scherm van een mobiele telefoon te bekijken en te verwerken. Tegelijkertijd zijn conventionele kantoor-notebooks niet ontworpen voor de omstandigheden op de bouwplaats. Stof, vocht, druppels, stoten en vallende voorwerpen komen regelmatig voor op de bouwwerf, waardoor zowel papier als de standaard kantoorapparatuur veel te kwetsbaar zijn.

Bovendien zijn duidelijke en heldere schermen van groot belang. Ook in fel zonlicht moeten de fijnkorrelige plattegronden helder en duidelijk weergegeven worden om fouten te voorkomen. Met nauwkeurige peninvoer wordt ervoor gezorgd dat schetsen van de situatie op de bouwplaats onmiddellijk aan de architect kunnen worden doorgegeven. Het behoeft geen betoog dat ook een lange batterijduur essentieel is op bouwplaatsen waar vaak geen laadinfrastructuur beschikbaar is.

Complex digitaliseringsconcept bereikbaar

Panasonic Toughbook notebooks en tablets zijn speciaal ontwikkelt om aan deze eisen te voldoen, en gaan zelfs nog verder: voor elk bedrijf ontwikkelt Panasonic Toughbook een gepersonaliseerd, aangepast digitaliseringsplan dat voldoet aan de specifieke kenmerken en complexiteiten van elke situatie. Hun samenwerking strekt zich uit van conceptvorming tot implementatie en onderhoudsdiensten.

Bovendien hebben deze apparaten aanzienlijk lagere totale bedrijfskosten dan conventionele kantoorapparaten: de Toughbook ervaart ongeveer 7 keer minder storingen tijdens het gebruik dan vergelijkbare kantoorapparaten.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie