Dit is wat bedrijfsfitness voor het ziekteverzuim van jouw medewerkers kan doen

Redactie Baaz
Bedrijfsfitness is in opkomst. In landen om ons heen is dit al jaren een goed gebruik. In landen als Japan en de Verenigde Staten is dit zelfs een vast onderdeel van het pakket aan arbeidsvoorwaarden, met name van de grote bedrijven. Het is dan ook bewezen dat het aanbieden van fitness de prestaties van de werknemers flink positief kan beïnvloeden. Er zijn meerdere zaken die hierin een rol spelen. Het is leuk om eens te bekijken wat er dan allemaal aan de orde is als het hierom gaat.

Minder last van lichamelijke klachten

Beroepsziekten zijn er in allerlei vormen. Zo komen vooral klachten aan de spieren en gewrichten veel voor. Dit geldt ook voor nek-, schouder- en rugklachten. Dit komt allemaal voort uit het feit dat er meer en meer zittend werk in één houding wordt gedaan. Alleen een goed sterk lichaam is hiertegen opgewassen. Zit jouw kantoor in Den Haag? Sluit dan een bedrijfsabonnement af bij een sportschool in Den Haag. Dit draagt eraan bij dat het werk in de vorm waarin het wordt aangeboden veel beter vol te houden is. Dat is wel zo aantrekkelijk.

Minder snel de griep krijgen

Met een betere conditie bouw je ook meer weerstand op. Wanneer je als werkgever met de medewerkers regelmatig aan fitness doet, werk je hier dus actief aan mee. Het gevolg is dat het totaalaantal griepdagen onder de medewerkers goed terug kan lopen. Minder verzuim is natuurlijk altijd goed. Door te zorgen dat het lichaam in een goede conditie is, is ook te zorgen dat de ziektekiemen geen kans krijgen om het aan te tasten. Het is een voordeel waar iedereen binnen het bedrijf van kan profiteren. Iedereen kan immers weleens ziek worden door de griepbacteriën.

Het effect op de mentale gezondheid

Ook is uit onderzoek gebleken dat bewegen helpt bij de aanmaak van gezonde stoffen in het lichaam. Wie meer beweegt voelt zich ook geestelijk een stuk beter. Dit helpt dus bij het bestrijden van bijvoorbeeld de burn-out. Het zijn klachten die in de drukke bedrijfswereld van tegenwoordig vaker voorkomen. Daar is dus ook meer aandacht voor nodig. Door gezamenlijk te sporten is de aanmaak van positieve stoffen te bevorderen. Daarnaast helpt het bij het ontspannen. Wat ook weer een positief effect heeft op de mentale gesteldheid. Zo is sporten op meerdere manieren van belang.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie