Documentaire: Ondernemen met drie Michelin-sterren
Levenswerk: de perfecte sushi

Documentaire: Ondernemen met drie Michelin-sterren

Redactie Baaz
In de krochten van een Tokiose metrostation vind je een tien zitplaatsen tellende sushibar. Het is het levenswerk van een 85-jarige ondernemer die inmiddels drie Michelin-sterren verdiende. Ondertussen is hij nog steeds op zoek naar 'de perfecte sushi'.

Zijn leven lang werkt Jiro aan een verbetering van zijn sushi. Goed is lang niet goed genoeg en naar eigen inzicht heeft hij perfectie nog niet bereikt. Jiro is eigenaar van de kleine onderneming Sukiyabashi Jiro in een Tokioos metrostation. Sushi-liefhebbers van over de hele wereld schuiven bij hem aan voor de prijzenwaardige sushi. Om een tafeltje bij Jiro te veroveren, doe je er verstandig aan maanden van te voren te reserveren.

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat proeft hij alle soorten vis en traint hij zijn werknemers. Het resultaat is sushi die als een klein kunstwerk wordt geserveerd. Aan Jiro's zoon de taak om zijn vaders meesterwerk over te nemen. Maar is hij in staat het beste uit zichzelf te halen zolang hij in de schaduw van zijn vader staat?

Jiro Dreams of Sushi belooft een film te zijn over perfectie, kunst en een ondernemer met een diepgewortelde passie zoals je maar zelden ziet. De trailer zie je hieronder.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie