1ste boek dat vraag beantwoordt: Ben je een ondernemer of manager?

Redactie Baaz
Want het is nogal wezenlijk om vast te stellen of je een ondernemer of manager bent, voordat je besluit een team van 100 man aan te gaan sturen of een vakantiepark opkoopt.

Er zijn veel boeken over ondernemen en nog meer over managen. Een boek om te bepalen of iemand een manager óf ondernemer is, niet. Er is veel onduidelijk over het verschil tussen beide rollen. ‘Manager’ en ‘ondernemer’ worden regelmatig als synoniem gebruikt. Om over de hardnekkige clichés nog maar te zwijgen. Ondernemers houden van geld en risico’s nemen, managers houden van spreadsheets en vakantiedagen…Toch?

Wat kunnen ze van elkaar leren en waar vullen ze elkaar aan? En…. wie is belangrijker?

In Ondernemers versus managers gaan ondernemer Erwin en manager Hendrik de strijd en het gesprek aan. Over bekende clichés, verschillen en overeenkomsten. Zij interviewden vele bekende en minder bekende ondernemers én managers. Werkzaam bij grote en kleine bedrijven, jonge pioniers en ervaren rotten. Zoals Jacco Vonhof (MKB-Nederland), Ineke Kooistra (CEO The Works), Hans Kazàn (entertainer), Marco Aarnink (Print.com), Laurens Simonse (Team Rockstars IT en Ton Hillen (CEO Heijmans). Ook kijken zij met hen terug op hun loopbaan tot dusver.

Daarnaast biedt Ondernemers versus managers de laatste inzichten uit de (arbeids)psychologie en academisch onderzoek. Inclusief test om te bepalen of jij een manager óf ondernemer bent.

  • Voor iedereen die overweegt te gaan ondernemen
  • Voor managers die ondernemerschap willen 'aanleren'
  • en voor ondernemers die beter willen managen

Over de auteurs

Hendrik Stiksma, de manager, bekleedde diverse managementrollen in de wereld van food en werkkleding/PBM, zowel in het MKB als bij multinationals.

Erwin Frunt, de ondernemer, probeert lokaal impact te maken op creatief en maatschappelijk vlak. Is mede-eigenaar van BigBird Creative studio, een grafisch bureau dat bedrijven helpt met hun marketing en communicatie.

Reserveer het boek nu via deze link.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie