Haal als ondernemer het maximale uit de Kerst

Jordi Smit
De maand december is voor veel ondernemers 'gekkenhuis'. Het is de drukste tijd van het jaar, maar tegelijkertijd het moment om geld te verdienen. Maar hoe haal je alles uit de feestdagen?

Kerstgedachte

De kerstdagen zijn hét moment voor saamhorigheid, oftewel de kerstgedachte. Je kunt je pijlen daarom beter niet zetten op het verhogen van de omzet, maar door iets leuks of opvallends te doen, zoals een kerstkaart voor je klanten.

Waardering

Een van de belangrijke zaken om je personeel tevreden te houden, is door waardering uit te spreken. Toon daarom aan je team dat je blij met ze bent en niet alleen in gebaar. Het geeft niet alleen je personeel een goed gevoel, bovendien proeven klanten de goede sfeer.

Bedanken

Maar waar maak je jouw personeel blij mee? In ieder geval is het belangrijk dat je naar jouw medewerkers luistert. Iets waar jij misschien blij mee zou zijn, hebben andere liever niet. Vraag daarom 'tussen neus en lippen door' waar de wensen naar uit gaan.

LEES OOK: Kerstpakket nog altijd in trek bij mkb

Eigen inzet

Verwacht jij dat je medewerkers er alles aan doen om de maand december door te komen? Het begint altijd bij jezelf. Je kunt namelijk niet verwachten dat je medewerkers voor je rennen als je dat zelf niet doet. Goed voorbeeld doet volgen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi