Hoe krijg je een goede woonverzekering voor een geweldige prijs?

Redactie Baaz

Op zoek naar een goedkopere woonverzekering? Aanbieders van opstalverzekeringen houden rekening met verschillende variabelen bij het bepalen van de premie die u moet betalen om de door u gewenste dekking voor de inboedelverzekering te krijgen.

Hier zijn vijf snelle tips om de kosten van uw opstal- en inboedelverzekering te verlagen:

1. Profiteer van kortingen voor meerdere polissen

Verzekeringsmaatschappijen vechten hard om elk verzekeringscontract en bieden online kortingen en aanmeldingsdeals om klanten aan te moedigen over te stappen.

Maar om te voorkomen dat hun huidige klanten overstappen, moedigen veel verzekeringsmaatschappijen klanten aan om al hun verschillende polissen (zoals woning, inboedel, auto, boot, enz.) bij zich te hebben door multipoliskortingen aan te bieden. Deze kortingen kunnen vervolgens worden toegepast op elk van uw verzekeringsproducten, waardoor de premies rondom worden verlaagd om serieuze besparingen te realiseren!

2. Vraag om loyaliteitskorting

Als je al een aantal jaren bij dezelfde verzekeraar zit, kan het de moeite waard zijn om te bellen en om een ​​loyaliteitskorting te vragen, vooral als je een goede klant bent geweest - d.w.z. je hebt niet veel claims ingediend. Sommige verzekeraars bieden dergelijke kortingen automatisch aan, maar als u het niet zeker weet, is het de moeite waard om de vraag te stellen. Zelfs een korting van 5% of 10% kan u een behoorlijke hoeveelheid geld besparen.

3. Kies een hoger eigen risico als u dat kunt betalen

U kunt de kosten van uw premie verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico als u claimt. Het "eigen risico" is het bedrag van het verlies dat u uit uw eigen zak moet dekken voordat de verzekering ingaat.

Onthoud echter dat u het overtollige bedrag moet ophoesten wanneer u een claim indient, dus u moet ervoor zorgen dat u gemakkelijk toegang hebt tot dat bedrag aan contanten. Een hoger eigen risico betekent natuurlijk dat u minder snel een claim indient, omdat u zich kunt afvragen of het de moeite waard is voor minder dure schade of verliezen. Dat is niet erg. U hoeft niet uit eigen zak te betalen voor dingen die uw verzekering dekt.

U kunt het bedrag en het soort eigen risico dat van toepassing is op uw inboedelverzekering controleren door te kijken naar uw Verzekeringsbewijs.

4. Korting voor veiligheidsvoorzieningen en huisbeveiliging

Door actie te ondernemen om uw eigendommen te beschermen tegen inbraak of vernieling, kunt u de kosten van uw opstal- en inboedelverzekering verlagen. Dus als u beveiligingsalarmen, impasses of rookmelders heeft geïnstalleerd, vraag dan uw verzekeraar om uw premie te verlagen.

Woningbeveiliging is relevanter voor inboedelverzekeringen. Hoe meer afschrikmiddelen er zijn voor een potentiële inbreker bij u thuis, hoe lager de premie van uw inboedelverzekering. Een honkbalknuppel onder het bed is voor uw verzekeraar niet voldoende. In plaats daarvan kunt u overwegen om beveiligingsschermen op alle deuren en ramen te installeren, een huisalarmsysteem, huisalarm bewaking, enz.

5. Betaal niet alleen je verlenging

Aangezien de premieverschillen in de meeste staten en territoria elk jaar licht toenemen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betere deal door aanbieders en producten van inboedelverzekeringen en inboedels te vergelijken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie