Schiphol onderzoekt mogelijkheid hyperloop

Jordi Smit
De Delftse start-up Hardt Hyperloop presenteerde tijdens de eerste editie van de HyperSummit een nieuwe partner: Royal Schiphol Group. De start-up gaat samen met Schiphol onderzoek doen naar de verdere mogelijkheden van het product.

Hyperloop op schiphol

De luchthaven is voornemens samen met Hardt Hyperloop de futuristische technologie een plaats te geven op Schiphol. Het bekijkt onder meer of de hyperloop als vervanging kan dienen voor korte afstandsvluchten. Bovendien zou het een positief effect kunnen hebben op de bereikbaarheid van de luchthaven.

Hyperloop: Amsterdam - Frankfurt

Hardt Hyperloop voerde eerder een kick-offstudie uit. Het zorgde er naar eigen zeggen met hulp van andere partijen voor dat naar implementatievraagstukken werd gekeken. Over deze test is weinig losgelaten, maar wel is zeker dat de techniek uitvoerbaar is in Europa.

LEES OOK: Investering van 5 miljoen in Delftse start-up Hardt Hyperloop

Vervoersaantallen

De Hyperloop kan voor een grote verandering zorgen binnen het vervoer. De verbinding tussen Amsterdam en Frankfurt moet 48 miljoen mensen op jaarbasis kunnen vervoeren. De route zou in totaal 4,3 miljoen inwoners kunnen bedienen en de techniek is een duurzaam alternatief.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi