Hyundai investeert in allegro.ai

Jordi Smit
Hyundai CRADLE, de investeringstak van Hyundai, investeert in allegro.ai. Met de investering wil de autofabrikant de ontwikkeling van technologie van het bedrijf versnellen. Hyundai wil met de technologie de veiligheid van klanten vergroten.

Ontwikkeling van algoritme begeleiden

Allegro.ai heeft een oplossing ontwikkeld die de lifecycle van een deep learning algoritme van begin tot eind begeleidt. Zo geeft het platform gebruikers de mogelijkheid datasets te bouwen en deze te verfijnen om algoritmes te kunnen trainen. Hiervoor zijn onder andere functionaliteiten beschikbaar die het mogelijk maken geautomatiseerd beelden te annoteren. Daarnaast maakt het platform het mogelijk taken gerelateerd aan het trainen van het algoritme te automatiseren. Resultaten van verschillende versies van een algoritme kunnen in real-time worden vergeleken, wat helpt het algoritme verder te verfijnen. Ook is het mogelijk nieuwe versies van het algoritme via het platform naar apparaten te distribueren.

Patronen herkennen

Deep learning is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI), waarbij een algoritme wordt getraind door het in een enorme dataset te laten zoeken naar patronen. Zo kan een deep learning algoritme door honderdduizenden of zelfs miljoenen foto's van een hond te bekijken na verloop van tijd patronen identificeren die het in staat stellen een hond te herkennen. Het algoritme is hierdoor na verloop van tijd in staat op een foto een hond aan te wijzen. Kenmerkend voor een deep learning algoritme is het feit dat het algoritme blijft leren en na verloop van tijd steeds slimmer wordt. Een dergelijke dataset bestaat uit afbeeldingen of video's die voorzien zijn van annotaties. Deze annotaties worden gebruikt om de beelden te identificeren en classificeren. Doordat een dataset al snel bestaat uit honderdduizenden of zelfs miljoenen beelden, is het annoteren een tijdrovende en foutgevoelige taak. 

Ontwikkeling allegro.ai versnellen

Hyundai wil deep learning computer vision technologieën van bedrijven als allegro.ai inzetten om een veiligere rijervaring te bieden aan klanten. Door te investeren in de startup wil de autofabrikant de ontwikkeling van de oplossing van het bedrijf versnellen. Het bedrijf wil het platform inzetten om het navigatievermogen en real-time besluitvorming van autonome rijsystemen te verbeteren. 

Allegro.ai

Allegro.ai is een startup dat een end-to-end product lifecycle management (PLM) oplossing heeft ontwikkeld voor producten waarin deep learning wordt gecombineerd met computer vision. Denk hierbij aan autonome voertuigen, maar ook aan drones, logistieke toepassingen en security systemen. De combinatie van computer vision en deep learning maakt het mogelijk beelden te analyseren om conclusies te verbinden aan waarnemingen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi