KeepItSafe Mobile: altijd en overal grip op je data

Mark
Alle voordelen van mobile devices geven duidelijk meer problemen aan de kant van de beheerder. De nieuwe dienst KeepItSafe Mobile biedt een oplossing.

Wat doe je als een werknemer plotseling het bedrijf verlaat en bedrijfskritische data op zijn laptop heeft staan of wanneer er bij een inbraak een laptop wordt gestolen? Gemiddeld dertig procent van de zakelijke data op een laptop wordt niet op een centrale server opgeslagen en gaat dan dus verloren. KeepItSafe Mobile biedt de oplossing. Met deze dienst wordt de privé en zakelijke data gescheiden. De systeembeheerder heeft op afstand controle over het zakelijke deel van de gegevens. Zolang alles goed gaat wordt er regelmatig een backup gemaakt, kunnen bestanden in een private cloud worden gedeeld om beter samen te werken en is er een traceerfunctie om te kijken waar het device of de werknemer zich op dat moment bevindt.

BEHEER OP AFSTAND

Is een toestel gestolen of heeft een medewerker zijn of haar device verloren, dan is het device op afstand te localiseren. Door middel van de traceerfunctie kun je het device terugvinden, maar ook kan op afstand alle data worden gewist, zodat er geen vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. Indien je genoodzaakt bent de data te moeten wissen, dan heb je twee mogelijkheden: de wisfunctie in laten gaan op het moment dat het device op afstand wordt ingeschakeld en er voor het eerst verbinding met internet is of wanneer het device een bepaalde tijd juist geen contact heeft gehad met internet. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van deze twee mogelijkheden. Zo is er voor iedere beveiligingsvraag een passende oplossing. Jouw medewerkers kunnen met een vervangend apparaat vrijwel direct weer aan de slag dankzij de backup-functie. De opgeslagen data is eenvoudig op een nieuw systeem te installeren, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat met het herstellen van de verloren gegevens.

GOED BEVEILIGD

De beveiliging van de data is natuurlijk belangrijk. Daarom wordt alle data versleuteld voordat deze wordt verzonden. KeepItSafe is ISO27001 gecertificeerd. Dat is de hoogste standaard die beschikbaar is voor informatiebeveiliging. Zo weten de klanten dat hun data altijd gegarandeerd veilig is.

KeepItSafe Mobile is een nieuwe dienst voor het mkb en de grootzakelijke markt en maakt onderdeel uit van onze nieuwe Next Generation backup producten. Iedere vloot van mobile devices, van 10 tot 10.000 stuks, is eenvoudig te beheren en KeepItSafe Mobile is te gebruiken op iedere smartphone, tablet, pc of laptop met internetverbinding.