Kosten besparen op uw Europese zendingen ondanks het huidige capaciteitstekort?

Redactie Baaz

In een snel veranderende wereld die is opgeschud door de pandemie, constante geopolitieke calamiteiten en een ongekend capaciteitstekort in transportruimte, doen verladers hun uiterste best om hun supply chains in beweging te houden om zo hun leveringsbeloften na te komen. De logistieke sector kampt met ongekende omstandigheden: de volumes nemen toe, terwijl het tekort aan vervoerders nog altijd speelt. Voor de verzender is het dus een flinke uitdaging om te voldoen aan de almaar toenemende verwachting van de consument dat hun bestelling snel geleverd wordt. Het wordt al helemaal lastig bij, al dan niet ingecalculeerde, verkooppieken zoals Black Friday, Sinterklaas en Kerst.

Met al deze factoren van kracht, hoe kan een verlader alsnog de efficiëntie van zijn transport verhogen en de kosten verlagen? Met een geoptimaliseerd logistiek proces, is een concurrentievoordeel snel behaald. Pas de volgende tips toe en uw logistieke operatie loopt als een geoliede machine:

1.      Investeer in flexibele, op maat gemaakte oplossingen

Zoek een dienstverlener die de schaalgrootte en flexibiliteit heeft om het dienstenaanbod aan te passen aan uw specifieke wensen. Dit is noodzakelijk in een dynamische markt in combinatie met altijd veranderende klantverwachtingen. Bij C.H. Robinson weten we maar al te goed dat LTL(Less then Truckload)-verzenders flexibiliteit en zichtbaarheid van hun zendingen nodig hebben om op elk incident te kunnen reageren. Met behulp van live traceerbaarheid, is dit ook nog eens mogelijk op het moment dat een tijdige reactie essentieel is. Door onze schaalgrootte, expertise en toegang tot informatie zijn wij in staat om de beste oplossingen aan te bieden. Zo zorgen wij dat zendingen - grensoverschrijdend of binnenlands – gemakkelijk, betrouwbaar en veilig samengevoegd worden om compleet en op het afgesproken moment te worden afgeleverd.

2.      Beheers de kosten en verbeter de efficiëntie door betrouwbare capaciteitsnetwerken

Hoewel LTL (ook wel groupage genoemd) doorgaans een kostenefficiënte vervoerswijze is, kan het toch duur uitpakken als transporteurs geen capaciteit kunnen garanderen. Mijn uitgebreide ervaring in de logistieke sector leerde mij het belang van een consistent capaciteitsnetwerk. Als u geen goede vertrouwensband heeft opgebouwd met uw transporteurs, hoe kunt er dan vanuit gaan dat uw vracht volgens afspraak geleverd wordt - zelfs wanneer zich een ongeplande stijging in het aantal zendingen voordoet?

Bij C.H. Robinson werken we alleen samen met hoogwaardige, betrouwbare partners in heel Europa. Dit betekent dat onze klanten altijd verzekerd zijn van voldoende capaciteit om hun goederen te verzenden, zelfs in tijden waarin dit niet vanzelfsprekend is - zoals nu. Wij belonen onze transportpartners voor tijdige leveringen en voor het bieden van volledige transparantie tijdens het logistieke proces. Hierdoor garanderen wij dat zij service van topkwaliteit leveren. Onze vervoerders maken gebruik van digitale tools en geautomatiseerde updates, zodat u real-time informatie ontvangt wanneer u die het meest nodig heeft.

3.      Gebruik de meest geavanceerde technologie voor een efficiënter logistiek proces

Als u uw transportbehoeftes bij één logistiek dienstverlener onderbrengt, in plaats van bij meerdere partijen, scheelt dat u veel tijd en geld. Probeer daarom samen te werken met een dienstverlener die aan al uw wensen kan voldoen, ongeacht de omvang van de onderneming. Als dat bedrijf ook nog eens gebruik maakt van een transportmanagementsysteem (TMS), dat draait op de modernste technologie, zorgt dit voor een optimalisatie van de zending, end-to-end zichtbaarheid en uitgebreide zendinginformatie - dan heeft u de perfecte combinatie in handen. Deze technologie verlaagt de kosten, verbetert de efficiëntie en biedt een concurrentievoordeel voor uw wereldwijde of lokale supply chains.

Door het combineren van ons toonaangevende Navisphere-platform, gebouwd door en voor supply chain experts, optimaliseren we uw toeleveringsketen en adviseren wij of en hoe een groupagestrategie het beste kan worden toegepast. Naast een tijds- en kostenbesparing, heeft groupagevervoer overigens nog meer voordelen: het zorgt voor een drastische vermindering van transportbewegingen en ‘lege kilometers’. Door heen- en terugritten van onze transporteurs slim te in te delen, zijn hun laadbakken zelden leeg. Minder transportritten betekent dat de CO2-uitstoot wordt beperkt en er minder congestie op de wegen is. Groupagevervoer is dus een van de oplossingen voor het fileprobleem waar Nederland al tijden mee kampt.

Pas de genoemde tips toe en u komt tot een slimme en vooral efficiënte groupagestrategie. De voordelen van groupage komen echter alleen tot zijn recht wanneer u werkt met een proactieve dienstverlener die met u meedenkt en zijn ervaring, personeel en technologie inzet om u volledig te ontzorgen.

Neem contact op met een van onze experts en leer hoe u de verzendprestaties van uw onderneming optimaliseert.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie