Mamut Software: 'One-stop-shop voor het MKB'

Redactie Baaz
Mamut is producent van ondermeer ERP- en CRM-oplossingen voor het MKB. Over twaalf maanden wil het bedrijf 1 miljoen gebruikers bedienen met software n hosted diensten.

In 1986 richtte de Noor Eilert Hanoa, slechts 15 jaar oud, zijn eerste eigen IT-bedrijf op. Acht jaar later werd dit Mamut Software. Nog eens tien jaar later in 2004 - vond de beursgang plaats en sindsdien is het bedrijf regelmatig in de pers te vinden. Mamut maakt ERP-, CRM- en webgebaseerde producten en richt zich speciaal op kleinere ondernemingen.

Het gaat goed met Mamut. Het bedrijf nam onlangs webhoster Active 24 over en haalde als beloning direct een recordomzet binnen: bijna 14 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2007. Goed voor een winst van 0,85 miljoen euro na rente en

Mamut Software, Dave Kroder

"Over twaalf maanden 1 miljoen gebruikers van Mamut Software."

belastingen. In dertien jaar tijd heeft Mamut 300.000 klanten in zestien landen voor zich weten te winnen.

Binnenkort introduceert het bedrijf het Mamut Business Platform, een platform dat alle Mamut-toepassingen en hosted diensten met elkaar verbindt. Daarmee hoopt Mamut binnen twaalf maanden op n miljoen gebruikers te komen. Baaz.nl sprak met Dave Kroder, Country Manager bij Mamut, over zijn bedrijf en deze uitdaging.

Waardeketen
Volgens Kroder is de formule voor alle Mamut-producten simpel samen te vatten: "Veel functionaliteit die gebruiksvriendelijk te bedienen is tegen de beste prijs in de markt." Mamut moet een one-stop-shop voor kleine ondernemingen zijn.
Dat is niet onmogelijk want onder de naam Business Software heeft Mamut zo'n beetje alles in huis om de hele waardeketen in een bedrijf, verkoop- en relatiebeheer, financin, logistiek en e-commerce, te dekken. In het Mamut Business Platform moeten binnenkort alle diensten van het bedrijf samenkomen.

Business Platform
"Mamut Business Platform is het belangrijkste onderdeel van de ambitie van het bedrijf om 1 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben binnen twaalf maanden," vertelt Kroder. "Het platform is een flexibele oplossing gebaseerd op Mamut's Business Software gecombineerd met hosted services en producten van derden. In de tweede helft van 2007 zal het gelanceerd worden in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland."

SaaS
2007 is nog lang niet voorbij, maar 'SaaS' Software as a Service - maakt een goede kans om kreet van het jaar te worden. Bij de discussie over SaaS staan er twee groepen tegenover elkaar. De traditionele softwareleveranciers, waar software lokaal wordt genstalleerd en de leveranciers die de software 'webbased' aanbieden. Mamut gelooft echter dat het aan de gebruiker moet zijn om op elk gewenst moment te kunnen kiezen of ze de software via internet of lokaal genstalleerd willen gebruiken, om zo het beste uit de software te kunnen halen.

Gratis
Naast betaalde pakketten biedt Mamut ondernemers allerlei gratis producten aan. Erg populair volgens Kroder is het gratis Mamut Online Backup. Elk bedrijf in Nederland heeft bij Mamut recht op 500 MB gratis opslagruimte. Reservekopien worden via het internet gecodeerd verstuurd naar een veilige locatie op een server van Mamut. Ook interessant is een gratis pakket voor starters waarmee zij onder andere een ondernemingsplan kunnen schrijven en hun relatiebeheer kunnen bijhouden.
De meest gedownloade programma's zijn volgens Kroder echter de proefversies van de Business Software-pakketten, die 45 dagen gratis geprobeerd kunnen worden.

Info: www.mamut.nl

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie