Met weinig geld online investeren

Redactie Baaz

Wil jij graag beleggen maar beschik je over niet al te veel geld? Dat is geen probleem aangezien beleggen mogelijk is voor zowel de grote als de kleine portemonnee. Met name als je net start met beleggen is het aantrekkelijk om met een klein bedrag te beginnen. Je kunt bij een broker terecht en voor een minimaal bedrag investeren in aandelen. Tip: In het artikel ‘met weinig geld beleggen’ gepubliceerd op beleggen.info lees je alle mogelijkheden nog eens uitgebreid na!

Verschillende manieren om met weinig geld te beleggen

Er zijn verschillende manieren waarop je met weinig geld aandelen kan kopen. Ten eerste met het kopen van crypto ’s, dit is al mogelijk vanaf 5 euro. Ten tweede met het kopen van daytraden, hetgeen mogelijk is vanaf 40 euro. Ten derde zijn ETF’s, deposito’s, obligaties en ten slotte vastgoed al vanaf 100 te koop. Op deze manier ben jij prima in staat om aandelen te bemachtigen. Met name de investering in crypto‘s is vaak een populaire keuze, gezien de goedkope prijs en de kans op financiële winst.

Transactiekosten

Voor iedere belegging betaal je transactiekosten, dit maakt het soms lastig om winst te maken op aandelen. Wanneer het bedrag dat je belegt namelijk klein is, is de winst soms gelijk of nauwelijks meer dan de transactiekosten. Indien je dan daadwerkelijk winst wilt maken bij een aandeel van 100 euro moet je aandeel meerdere procentenpunten stijgen. Er zijn echter brokers die geen vaste kosten rekenen, hiermee hoef jij je bij een klein bedrag geen zorgen meer te maken over transactiekosten. Bij een zoektocht naar een goede broker moet de afwezigheid van transactiekosten een belangrijk uitgangspunt zijn indien jij graag in kleine bedragen wilt beleggen.

De praktijk van beleggen met weinig geld

Voor de meeste brokers geldt dat er een minimum bedrag van 100 euro moet worden ingelegd. Hiermee ben je in staat om enorme winst te behalen, indien de beurs goed verloopt voor je. Je kan er voor kiezen om al je geld te investeren in één aandeel of je geld te investeren in meerdere aandelen. Bij de laatste manier is er sprake van spreiding van geld en spreiding van risico waarbij je geen risico loopt om al je geld in één keer kwijt te raken.

Stel duidelijke doelen

Op het moment dat je aan de slag gaat met beleggen is het belangrijk dat je duidelijke doelen stelt en weet wat je aan het doen bent. Zorg er daarom voor dat je voldoende kennis en informatie tot je neemt voordat je zomaar begint met beleggen. Helaas brengt beleggen risico’s met zich mee en indien jij een modaal vermogen hebt kan je al snel relatief grote bedragen kwijt raken met beleggen. Ga dus goed om met geld!

Obligaties

In tegenstelling tot het kopen van aandelen word je bij obligaties geen mede-eigenaar van een bedrijf maar leen je in principe geld uit. Op termijn ontvang je hierover een vaste, periodieke betaling van rente door het bedrijf aan wie jij geld uitleent. Dit is een behoorlijk veilige belegging om te doen en handig indien je weinig geld weg wilt zetten

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie