Motiveer je personeel: organiseer een hamburger-contest!
De eigenaar van Kwalitaria Bisschopshoeve in Breda weet wel hoe hij zijn personeel moet motiveren.
Personeelsmanagement, iedere ondernemer heeft er mee te maken. Want: hoe zet je je personeel zo effectief mogelijk in? Maar ook: hoe hou je je werknemers tevreden? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tevéél verwacht van je werknemer en dat hij/zij uiteindelijk kiest voor een andere werkgever.
Eddy Couwenberg van Kwalitaria Bisschopshoeve in Breda lijkt het goed te hebben begrepen. Medewerkers mogen een hamburger ontwikkelen op basis van eigen receptuur en leggen dit vast in een video. De burger wordt tevens verkocht in de cafeteria. En nu komt het mooie: de maker van de best bekeken video en de meest verkochte hamburger wordt in het zonnetje gezet en verdient een prijs!
'Ze mogen helemaal losgaan op recepturen, maken een kostprijscalculatie en de hamburger krijgt de naam van de maker', aldus de inventieve eigenaar van het bedrijf. Een initiatief dat wij alleen maar kunnen toejuichen!