Niet lekker in je vel? Hier moet je aan denken!

Redactie Baaz

Als je niet lekker in je vel zit, kan dit zijn weerslag hebben op vele aspecten in je leven. Het gaat ten koste van je werk, studie of je relatie kan eraan onderdoor gaan. In dat geval biedt een relatietherapeut uitkomst. Als je het probleem bij de wortel wilt aanpakken, geven we je in dit artikel drie tips om lekkerder in je vel te zitten. Benieuwd? Lees snel verder! 

#1 Praten helpt

Het is niet fijn om slecht in je vel te zitten. Als je je even wat minder voelt, moet je uitvinden hoe dit komt. Waarom ben je down? Soms weet je het zelf ook niet. In dat geval kan het helpen om erover te praten met mensen die jou goed kennen. 

Mensen die dicht bij je staan kunnen helpen om je gevoelens te verwerken en deze gevoelens in het juiste perspectief te plaatsen. Je kunt het beste advies vragen en krijgen van mensen die je kent en vertrouwt. Wees daarom niet bang om met anderen over je terneergeslagen gevoelens te praten! 

Vind je het moeilijk om mensen met jouw gevoelens te vertrouwen? Er bestaan ook hulplijnen waar je je ei kwijt kunt. Misschien heb je hier helemaal geen zin in, maar als je er met iemand over praat zul je merken dat er een last van je schouders valt. 

#2 Een frisse neus

Soms kan een luchtje scheppen wonderen doen. Als je er even uit gaat en de frisse buitenlucht inademt, kun je je ineens een stuk beter voelen. Het leven is ook gewoon beter met een zonnetje op je gezicht, toch? 

In deze tijd van thuiswerken komen we allemaal wat minder de deur uit. Het is dan ook verleidelijk van het bed naar je bureau te rollen en weer terug. Om dit tegen te gaan zou je na het werk even een rondje door het park kunnen lopen. Of een kopje koffie kunnen drinken bij dat terrasje om de hoek. Goed humeur verzekerd!

#3 Slaap lekker

Wist je dat slaap ontzettend belangrijk is voor je gemoed? Je kunt het beste elke nacht acht uur slapen volgens een vaste routine. Zo kun je uitgerust aan de dag beginnen. En niet te laat opstaan, want dan heb je automatisch een achterstand! 

Slecht slapen is een echte mood killer. Mensen met slaapstoornissen, zoals insomnie of slaapapneu, hebben een hogere kans op depressies dan mensen die als een roosje slapen. Heb je moeite met slapen? Je kunt een ouderwets kopje kamillethee drinken voor het slapengaan. Of een glas warme melk. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een slaaprobot. Zoek maar eens op ;)

Als je niet lekker in je vel zit, zijn er dus genoeg punten waar je aan kunt werken. Begin eens met praten, lekker naar buiten gaan en goed slapen. Dan voorkom je misschien dure relatietherapie in Utrecht! 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie