NIU en Blyde Benelux accelereren overgang naar groene steden

MVO
Redactie Baaz
‘Urban Mobility pionier’ slaat handen ineen met B-Corp gecertificeerd pr-bureau Blyde Benelux

De luchtkwaliteit in Europa moet verbeterd worden om steden leefbaarder te maken. Vanaf 2030 mogen nieuwe vervoermiddelen in Nederland en België zodoende geen CO2 meer uitstoten en moet de uitstoot met vijftig en vijfendertig procent omlaag. Dé oplossing ligt in elektrisch vervoer. NIU, de leverancier van slimme stedelijke mobiliteitsoplossingen, ziet het als haar missie een grote bijdrage te leveren aan de transitie naar groenere steden. Gedreven door technologie en design streeft het merk ernaar e-mobility voor iedereen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Om die missie kracht bij te zetten bundelt het Chinese, beursgenoteerde bedrijf de krachten met B-Corp gecertificeerd pr-bureau Blyde Benelux. De samenwerking kickstartte succesvol met de lancering van de MQi GT in Nederland en België.

Stedelijke mobiliteit en leefbaarheid

De leefbaarheid van onze steden en onze gezondheid staan door onder andere ernstig vervuilde lucht onder grote druk. Om dit te verbeteren en te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs zet Nederland in op vijftig procent, en België in op vijfendertig procent emissiereductie van CO2 in 2030. Overheden en klimaatorganisaties en -experts sturen aan op de overstap naar elektrisch vervoer om deze doelstelling te behalen. Mobilitieitsaanbieders kunnen en moeten een belangrijke rol spelen in deze transitie, vindt Sieghart Michielsen, Head of Europe bij NIU. “We geloven in een toekomst met ‘groene’ mobiliteit, zonder emissies, om steden beter bereikbaar, gezonder en leefbaarder te maken. Als een van de grotere aanbieders van e-mobility hebben we de mogelijkheid hier sterk aan bij te dragen. Door het voor iedereen gemakkelijk, toegankelijk en aantrekkelijk te maken, wordt de overstap naar klimaatneutraal rijden makkelijker. Zonder dat mensen in moeten leveren op het gemak van snel en stijlvol transport van deur tot deur.” De e-scooters van NIU hebben wereldwijd al meer 2,3 miljoen CO2-uitstoot bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 118 miljoen bomen. De urban mobility aanbieder wil deze impact verder vergroten en zette onlangs de volgende stap naar groenere en leefbaardere steden met de introductie van een geheel nieuwe scooter: de MQi GT.

Gedeelde missie: Groenere steden

Om NIU meer naamsbekendheid te geven in Nederland en België, is het merk de samenwerking aangegaan met pr-bureau Blyde Benelux. Als B-Corp met de missie “creating a positive footprint worldwide”, is Blyde de juiste sparringpartner rondom duurzaamheid, gekoppeld aan stijl, gemak en design. Naomi Hogervorst, impact pr-adviseur bij Blyde Benelux, is blij met de samenwerking. “Naast het kenmerkende design, het comfort en de innovatieve technologie van de modellen van NIU, geven we de duurzame ambities van NIU en de voordelen van elektrisch rijden een centrale plek in de communicatie van NIU. De partij is als aanvoerder van de transitie naar duurzame mobiliteit, met samenwerkingen met onder andere deelscooterplatformen Check!Felyx en Poppy, een echte motor achter de transitie naar groenere steden. Dat verdient aandacht”. Het bureau creëert kansen in de media om het duurzaamheidsverhaal van NIU naar voren te brengen. De samenwerking is succesvol van start gegaan met de lancering van het nieuwste e-scooter model van NIU, de MQi GT. De komende tijd gaan de twee organisaties samen versnellen om de naamsbekendheid van NIU te vergroten in Nederland en België en de missie om bij te dragen aan de transitie naar groenere steden onder de aandacht te brengen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie