4 tips voor het onderhoud van je website

4 tips voor het onderhoud van je website

Redactie Baaz

Hoe geweldig je website ook is: de kans is groot dat je niet genoeg aan website-onderhoud doet. Het onderhouden van je website is namelijk meer dan het updaten van de content of het plaatsen van een blogartikel. Met deze tips zorg jij ervoor dat je website goed, en regelmatig onderhouden wordt en hierdoor geen kracht verliest.

1. Zorg voor backups

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dan praten we niet alleen over een fysiek ongeval. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren en voordat je het weet, ben je alles kwijt. Maanden werk, zo de prullenbak in. Zorg dus voor regelmatige backups, of schakel de hulp in van een webmarketing bureau om je hierin te ontlasten: dan kun jij jezelf weer focussen op jouw job.

2. Plaats regelmatig nieuwe content

Hoewel je het misschien niet direct onder het kopje ‘onderhoud’ zou schalen, is het plaatsen van nieuwe content toch een ontzettend belangrijk onderdeel van je website-onderhoud. Ook hier kun je weer de hulp inschakelen van een webmarketing bureau. Door regelmatig nieuwe content op je website te plaatsen, vergroot je de kans op een betere Google ranking. Iedere keer dat er nieuwe content geplaatst wordt, komen de Google bots weer even langs. Zolang je content relevant is en voldoet aan de SEO voorwaarden, zou je zomaar eens kunnen stijgen in de resultaten.

3. Doe de updates

Net als de virusscanner op je laptop, of de apps op je telefoon, heeft ook je website regelmatig een update nodig. Door deze updates met grote regelmaat uit te voeren, verklein je de kans op hackers. Het systeem zorgt automatisch voor de nieuwste beveiligingsupdates en wanneer je deze update niet uitvoert, ben je minder goed beschermt voor aanvallen van buitenaf. Wat natuurlijk zomaar eens zou kunnen resulteren in het verlies van al je gegevens; wat nummertje 1 weer zo belangrijk maakt. 

4. Houd voorwaarden up-to-date

Veel websites hebben een vermelding van hun algemene voorwaarden en privacyverklaring klaarstaan. Maar wanneer de regel- en wetgeving omtrent deze zaken verandert, moet natuurlijk ook je website hierop aangepast worden. Iets wat veel website-eigenaren de afgelopen periode wel gemerkt hebben met de invoering van de nieuwe AVG wetgeving. Nu is er nog geen nood aan de man wanneer je een paar dagen achterloopt in het invoeren van deze update, maar het compleet nalaten kan zomaar eens tot hoge boetes leiden. En deze boetes kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie