Banking Circle verwerkt zes procent van Europese B2C e-commercebetalingen

Banking Circle verwerkt zes procent van Europese B2C e-commercebetalingen

Redactie Baaz
Banking Circle, gelicenceerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, ziet een jaar na de lancering van haar bankvergunning een aanzienlijke stijging (6%) in nieuwe klanten en betalingsstromen

Eind februari 2020 ontving Banking Circle haar bankvergunning van de ‘Commission de Surveillance du Sectur Financier (CSSF)’ in Luxemburg. Hiermee kan de betalingsspecialist iedere financiële instelling direct toegang geven tot realtime betalingen. Daarnaast opende Banking Circle in 2020 ook haar nieuwe hoofdkantoor in Luxemburg.

Nu, twaalf maanden later, rapporteert de betalingsspecialist een aanzienlijke groei en richt zich het komende jaar op het leveren van oplossingen aan hun eindklanten. De belangrijkste resultaten zijn onder andere:

  • Een verdubbeling van het klantenbestand sinds het verkrijgen van de banklicentie voor meer dan 150 financiële instellingen, waaronder Stripe, Alibaba en Paysafe.
  • Een totale verwerking van maar liefst zes procent van de Europese B2C e-commercestroom in 2020.
  • In totaal 155 miljard euro verwerkt in 2020.

Daarnaast streeft Banking Circle naar een betaalvolume van 250 miljard euro en in totaal 100 miljoen bankoverschrijvingen per jaar tegen het einde van 2021.

Anders la Cour, CEO en medeoprichter van Banking Circle: “We zien dat grensoverschrijdende betalingen vaak te lang duren en te veel kosten. Dit willen wij oplossen. De sleutel hiervoor is om het aantal stappen van een transactie terug te brengen. Daarom richten we ons op het opbouwen van één groot banknetwerk waarin alles met elkaar correspondeert. Wij doen ‘het zware werk’ voor onze klanten en investeren in de ingewikkelde taak om een uitgebreid netwerk van lokale clearing- en betalingssystemen te integreren.”

Banking Circle heeft als ambitie om het beste betalingsplatform te bieden. Een combinatie van eigen aansluiting op directe clearing met centrale banken en een sterk corresponderend bankennetwerk moet daarvoor zorgen. Inmiddels biedt Banking Circle toegang tot twaalf lokale clearingschema’s dankzij toegang tot directe clearing en partnerbanken. Hierdoor zijn betalingen in 25 valuta’s mogelijk. Daarnaast heeft de betalingsspecialist partnerships gesloten met banken over de hele wereld, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om gelden uit te betalen in regio’s en valuta’s waar momenteel geen lokale incasso’s worden aangeboden.

“Voortbordurend op het aanzienlijke succes dat we de afgelopen twaalf maanden hebben behaald, hebben we ambitieuze doelen gesteld voor de toekomst. Deze doelstellingen kunnen we, dankzij de unieke combinatie van interne experts, een sterk netwerk en onze meerderheidsaandeelhouder EQT – die onze lange termijn visie ondersteunt met de nodige financiering – behalen”, vervolgt Anders la Cour.

“Onze missie is om de tijd en kosten van grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk te verminderen. Door de investering die we doen in de betalingsketen in alle belangrijke geografische en rechtsgebieden, bieden we directe toegang tot clearing in meerdere landen. Hierbij zit de oude problematiek van corresponderende banken ons niet in de weg. Dit maakt ons tot een aantrekkelijke oplossing voor banken, financiële instellingen en bedrijven”, aldus La Cour.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie