Spotify introduceert nieuwe feature: Comments bij Podcasts!
Spotify introduceert nieuwe feature: Comments bij Podcasts!

Spotify introduceert nieuwe feature: Comments bij Podcasts!

Redactie Baaz

Vandaag lanceert Spotify de langverwachte feature waarbij podcast luisteraars comments kunnen achterlaten op al hun favoriete afleveringen. Daarnaast krijgen podcastmakers vanaf nu ook de mogelijkheid om in een volledig vernieuwde mobiele app deze reacties goed te keuren, te liken of om zelf te reageren. Hiermee biedt de streamingdienst een nieuwe manier aan om luisteraars en makers met elkaar te verbinden. 

De optie om te reageren op podcasts is een veelgevraagde uitbreiding op de al bestaande interactiemogelijkheden binnen de streamingdienst. Misschien herinner je je ook nog dat Spotify in 2021 de populaire functie lanceerde om te reageren op polls en Q&A’s; alleen al dit jaar hebben meer dan 9 miljoen unieke Spotify-luisteraars hiervan gebruikgemaakt. Sindsdien zien we een jaarlijks toename van 80% in het gebruik van deze interactie tools. 

Hoe Comments Werkt:

Voor podcastmakers:

Podcastmakers hebben controle over hun community via onze nieuwe Spotify for Podcasters mobiele app. Voor het eerst zal deze mobiele app beschikbaar zijn voor gehoste en niet-gehoste podcastmakers. Makers die hun podcast op een ander kanaal hosten moeten hun show claimen bij Spotify for Podcasters om toegang te krijgen tot deze mogelijkheden.

Via de mobiele app kunnen makers:

  • Comments van luisteraars beoordelen en publiceren
  • Reageren op comments van luisteraars 
  • Comments van luisteraars liken 
  • Reacties uitschakelen voor de hele show of alleen specifieke afleveringen 
  • Ontvang meldingen wanneer een luisteraar commentaar geeft of een belangrijke show mijlpaal bereikt
  • Toegang krijgen tot analyses en inzichten over hun publiek

Makers bepalen zelf welke reacties bij hun afleveringen verschijnen. Via het tabblad Comments in het Spotify for Podcasters-dashboard kunnen makers eenvoudig reacties publiceren, verwijderen of afmelden voor de functie. Bij de lancering zijn alle reacties privé en moeten eerst worden goedgekeurd en beoordeeld door de maker.  

De reageer-feature is vanaf 9 juli beschikbaar voor alle makers in de meeste Spotify for Podcasters-markten. De nieuwe mobiele Spotify for Podcasters-app wordt op 9 juli uitgerold in alle Spotify for Podcasters-markten.

Voor luisteraars:

Om commentaar te geven op een programma, kunnen luisteraars tijdens het luisteren naar beneden scrollen langs de afspeelknoppen, of na het luisteren naar de afleveringspagina navigeren om een reactie achter te laten. Ze kunnen zich aanmelden om pushmeldingen te ontvangen wanneer een maker een like leuk vindt of een reactie terugstuurt.

De comments-optie wordt vanaf 9 juli gefaseerd uitgerold onder luisteraars in de meeste Spotify-markten.

Lees er hier meer over op For The Record. Meer details over het gebruik van comments vind je hieronder. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie