Hoe leasefietsen bijdragen aan de gezondheid van uw medewerkers

Hoe leasefietsen bijdragen aan de gezondheid van uw medewerkers

Redactie Baaz

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn essentieel voor een succesvol bedrijf. Een manier om bij te dragen aan het welzijn van uw team is door een leasefietsregeling aan te bieden. Een fiets leasen via de werkgever bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar zorgt ook voor een duurzamere bedrijfsvoering.

De voordelen van een leasefietsregeling voor de gezondheid

Een leasefietsregeling maakt het voor werknemers mogelijk om eenvoudig een fiets te leasen via de werkgever. Dit stimuleert hen om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto, wat tal van gezondheidsvoordelen biedt:

  • Fysieke activiteit: Regelmatig fietsen draagt bij aan een betere conditie en een gezonder lichaam.
  • Stressvermindering: Fietsen naar het werk kan stress verminderen en zorgt voor een betere start van de werkdag.
  • Minder ziekteverzuim: Fysiek actieve medewerkers zijn over het algemeen minder vaak ziek, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit.

Financiële voordelen

Voor de werknemer biedt een leasefietsregeling ook financiële voordelen. Zo zijn er geen hoge aanschafkosten en betaalt men een vast, vaak laag maandbedrag. Door fiscale voordelen kan de werkelijke kostenbesparing nog groter zijn.

Voordelen voor de werkgever

Een gezonde medewerker is een productieve medewerker. Door een leasefietsregeling aan te bieden, kan uw bedrijf:

  • Ziekteverzuim verminderen: Fysiek actieve medewerkers zijn minder vaak ziek.
  • Duurzaamheid bevorderen: Door fietsen te promoten, draagt uw bedrijf bij aan een duurzamer milieu.
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde bieden: Een leasefietsregeling is een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde die kan helpen bij het aantrekken van nieuw talent.

Hoe werkt het?

Het opzetten van een leasefietsregeling is eenvoudig. De regeling kan volledig kostenneutraal worden opgezet en biedt flexibiliteit in de financiering, van volledige werkgeversinvestering tot een gedeelde investering met de werknemer.

Door te kiezen voor een leasefietsregeling, investeert u niet alleen in de gezondheid van uw medewerkers, maar ook in de toekomst van uw bedrijf en het milieu.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie