Strada benoemt Colin Brennan tot Chief Executive Officer

Strada benoemt Colin Brennan tot Chief Executive Officer

Redactie Baaz

Strada, een marktleider op het gebied van end-to-end payroll, human capital en financiële managementoplossingen, benoemt Colin Brennan tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Deze strategische stap is een belangrijke mijlpaal voor Strada, dat officieel werd gelanceerd in juli 2024 na de afsplitsing van de salarisverwerking en professionele diensten van Alight Solutions.

Brennan brengt bijna dertig jaar ervaring in de digitale en HR-sector met zich mee en heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van groeiversnelling en bedrijfsverandering. Hij heeft meer dan 27 jaar gewerkt bij de voorgangers van Strada, waaronder Alight Solutions en Aon Hewitt. Hier bekleedde hij diverse leidinggevende functies, zoals Chief Customer Officer, Chief Product Strategy and Solutions Officer en President van Payroll en Cloud Solutions. Dit uitgebreide cv geeft hem waardevolle inzichten in zowel het bedrijf als de behoeften van de klanten. In zijn meest recente functie was Brennan Chief Revenue Officer bij Lumin Digital, een vooraanstaand fintechbedrijf dat gespecialiseerd is in digitale bankoplossingen.

Chief Financial Officer

Daarnaast benoemt Strada Richard Hanks tot nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Hanks wordt hiermee verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële activiteiten van het bedrijf. Hij is een zeer ervaren CFO met een indrukwekkende expertise in het laten groeien en transformeren van internationale technologie- en dienstverleningsbedrijven in de VS, Europa en Azië. Voor zijn komst naar Strada was hij CFO bij Williams Lea, een wereldwijde aanbieder van technische zakelijke ondersteuningsdiensten, en daarvoor vervulde hij de rol van CFO bij Clarivate, een beursgenoteerde wereldleider op het gebied van data, analyses en informatieproducten en -diensten.

Technologie- en dienstenaanbod

Onder leiding van Brennan als nieuwe CEO richt Strada zich op het verder ontwikkelen van het uitgebreide technologie- en dienstenaanbod. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderende behoeften van een diverse, wereldwijd verspreide beroepsbevolking. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het stimuleren van innovatie en het leveren van uitzonderlijke waarde aan meer dan 1.400 klanten, een resultaat dat in de afgelopen dertig jaar is opgebouwd.

Brennan gaat een actieve rol spelen in het opbouwen en uitbreiden van strategische samenwerkingen om de groei van Strada verder te versnellen. Dit betekent onder andere het aangaan van nieuwe partnerships en het versterken van bestaande banden met marktleiders als Workday, SAP en Oracle.

Brennan vertelt: “Ik ben enthousiast om bij Strada te starten en het bedrijf te leiden in deze spannende nieuwe fase van zijn 30-jarige geschiedenis. Met een sterke reputatie, een team dat diep betrokken is bij klanttevredenheid, en een indrukwekkende klantenkring, zie ik enorme mogelijkheden. Terugkeren naar een sector waar mijn passie ligt, biedt mij veel kansen om verdere transformatie te realiseren.”

Hanks voegt toe: “Het is geweldig om toe te treden tot het managementteam van Strada op dit cruciale moment in zijn reis. De bestaande sterke punten van het bedrijf vormen een solide basis voor ons om een aanzienlijk potentieel te ontsluiten en consistent opmerkelijke resultaten te behalen voor onze klanten, partners en, nog belangrijker, ons bredere team.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie