De Plesman hotel opent in het KLM hoofdkantoor
De Plesman: Nieuw luxury lifestyle hotel opent in het iconische voormalige KLM hoofdkantoor in Den Haag

De Plesman hotel opent in het KLM hoofdkantoor

Redactie Baaz

Den Haag, 17 september 2024 – In het monumentale voormalige hoofdkantoor van KLM in Den Haag verrijst momenteel De Plesman. Met ruim 100 hotelkamers, 20 Residences, de stijlvolle Albert Bar & Lounge, Restaurant Suus en de unieke signature Plesman Suite, wordt De Plesman vanaf het voorjaar van 2025 een bruisende ontmoetingsplek.

In het voorjaar van 2025 opent De Plesman zijn deuren in één van de meest iconische monumentale panden van Den Haag. Met de opening krijgt het voormalige hoofdkantoor van KLM een unieke en inspirerende nieuwe invulling, die voortbouwt op de legacy van KLM-oprichter Albert Plesman. Met ruim 100 kamers en suites, 20 serviced apartments (reeds in verhuur), de moderne brasserie Suus, Albert Bar & Lounge als kloppend hart, een hoogwaardige gym, diverse meeting - en eventruimtes en nog veel meer, biedt De Plesman een hospitality-ervaring die inspeelt op de wensen van gasten die op zoek zijn naar een unieke en persoonlijke beleving.

In het uit 1939 stammende en door architect Dirk Roosenburg ontworpen pand, waart de pioniersgeest van KLM president-directeur Albert Plesman nog altijd rond. Hotel De Plesman is dan ook trots dat zijn visie, namelijk het bij elkaar brengen, verbinden en inspireren van mensen, hier kan worden voortgezet. De uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto, de centrale ligging in Den Haag en Schiphol op slechts 30 minuten maakt van De Plesman bij uitstek een bruisende ontmoetingsplek voor internationale gasten, locals en bedrijven uit de wijde omgeving.

Luxe, leisure en historisch erfgoed De Plesman 

In het Rijksmonument zijn architectonische invloeden uit de Nieuwe Haagse School op organische wijze verweven met invloeden uit andere stromingen. Met oog voor detail voor die unieke architectuur en de omgeving, is door ontwerpstudio Nicemakers het nieuwe interieur gerealiseerd. De kenmerkende en onvergelijkbare sfeer doet de levendige Albert Bar & Lounge bruisen en maakt het dé plek waar gasten en de inwoners van Den Haag elkaar op ontspannen wijze kunnen ontmoeten. De Deli maakt het makkelijk om even naar binnen te wippen voor versgebakken brood en delicatessen. De diverse meeting- en event ruimtes – waarvan er een met eigen keuken en bovendien een kleine bioscoop – maken De Plesman aantrekkelijk voor - zowel formele als informele meeting en events. Restaurant Suus wordt de ideale plek voor zowel zakelijke als privé ontmoetingen, de mezzanine van Suus is uitermate geschikt voor grotere gezelschappen tot 70 personen en het grote zonnige terras biedt plek aan 100 gasten.

“De Plesman wordt een unieke bestemming waar iedereen zich thuis voelt en kan genieten van persoonlijke service in een stijlvolle omgeving”, zo zegt Willem van Emden, managing director van De Plesman. “De bijzondere geschiedenis, het rijke karakter van deze Haagsche landmark en alles wat we te bieden hebben, zal ervoor zorgen dat een verblijf in De Plesman meer zal zijn dan alleen een overnachting.”

Om het design te complementeren stelde De Plesman een eigen kunstcollectie samen; een unieke mix van werken van gerenommeerde kunstenaars. In samenwerking met een lokale galerie zijn hiervoor onder meer werken van Casper Faassen, Soo Burnell, Levi Jacobs en Jeroen Hofman gecureerd.

Alle kamers beschikken over hoge plafonds, vrij uitzicht en de 30 studio’s en suites beschikken over een stijlvolle keuken, ideaal ook voor een langer verblijf. De absolute blikvanger is de unieke signature Plesman Suite, gerealiseerd in het voormalige kantoor van Albert Plesman. Originele elementen, zoals de houten lambrisering, zijn behouden gebleven en gecombineerd met uniek design en comfort voor een onvergetelijk verblijf.

Reserveringen De Plesman 

Ervaar zelf hoe het voelt om op te gaan in een unieke locatie waar historie, design en hospitality samenkomen. De Plesman opent in het voorjaar van 2025. Kamers en suites zijn vanaf nu te reserveren via www.deplesman.com.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie