podcast : ‘fiscalist van de sterren’ Frank Butselaar 
FD publiceert derde seizoen van onderzoekspodcast Achter Gesloten Deuren over ‘fiscalist van de sterren’ Frank Butselaar 

podcast : ‘fiscalist van de sterren’ Frank Butselaar 

Redactie Baaz

Een relatief onbekende mkb-belastingadviseur die uitgroeide tot de fiscalist van artiesten als Tiësto en Afrojack, wacht momenteel in een Amerikaanse cel zijn strafproces af. In het derde seizoen van de prijswinnende podcast Achter Gesloten Deuren duikt het FD in het verhaal van belastingadviseur Frank Butselaar, die door justitie in Nederland en de VS wordt beschuldigd van het plegen van belastingfraude voor zijn beroemde clientèle. Hem hangt jarenlange opsluiting boven het hoofd.  

 

Tiësto en Afrojack, Lonneke Engel, Linda de Mol, Jort Kelder, Patricia Paay en Gaston Starreveld; Butselaar was jarenlang belastingadviseur van diverse artiesten, fotomodellen en televisiepresentatoren. Tot de Nederlandse en Amerikaanse justitie bij hem aankloppen. Tijdens een vakantie in Italië wordt Butselaar gearresteerd, afgevoerd en uiteindelijk uitgeleverd aan de VS. Sindsdien zit Butselaar in een Amerikaanse gevangenis, gekleed in een oranje overall.  

Meer dan een jaar deden FD-journalisten Bart Mos en Paulien Sewuster onderzoek naar Butselaar. Hoe kwam hij aan zijn beroemde klanten en welke adviezen deden hem uiteindelijk de das om? De journalisten schoven aan bij rechtszaken en spraken met een groot aantal direct betrokkenen, die ook in de podcast hun verhaal doen. Onder hen Frank Butselaar zelf, zijn echtgenote, voormalig klant Jort Kelder, de assistent-manager van Afrojack en de advocaten van de dj’s. Kortom, een nauwkeurige reconstructie van wat zich voordeed achter gesloten deuren.  

Het derde seizoen van Achter Gesloten Deuren bestaat uit vier afleveringen. De eerste aflevering ‘De FIOD-inval’ is vanaf zaterdag 21 september te beluisteren via het FD, Apple en Spotify. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering online.  

De twee eerdere seizoenen van de onderzoekspodcast behandelden de gevallen zakenman Gerard Sanderink (seizoen 1) en de grote beloftes van finfluencers (seizoen 2). Achter Gesloten Deuren won in 2022 tijdens de Dutch Podcast Awards de prijs voor ‘Beste podcast van het jaar’.  

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie