Hoe maak je een slaapkamer donker?

Hoe maak je een slaapkamer donker?

Redactie Baaz

Als je goed wilt slapen dan begint vaak met een donkere slaapkamer. Licht in je slaapkamer kan je slaap flink verstoren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kamer zo donker mogelijk is. Er zijn verschillende manieren om je slaapkamer te verduisteren, en het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende raambekleding, donkere muren en een donkere vloer. Hieronder lees je alles om je slaapkamer lekker donker te maken. Lees daarom zeker verder!

Donkere vloer

Net als donkere muren kan ook een donkere vloer veel helpen om een ruimte rustiger en donkerder te maken. Een mooie donkere laminaatvloer is een goede optie. Laminaat is verkrijgbaar in allerlei tinten, waaronder hele diepe donkere kleuren die perfect passen bij een slaapkamer waar je geen licht wilt. Een donkere vloer maakt de kamer optisch wat kleiner, maar dat geeft vaak juist een knusse sfeer. Bovendien is laminaat makkelijk schoon te maken en is het redelijk betaalbaar.

Verf of behang de slaapkamer in donkere tinten

Een andere manier om een slaapkamer donkerder te maken, is door de muren een donkere kleur te geven. Door te kiezen voor donkere verf of behang zorg je ervoor dat het licht minder wordt weerkaatst. Denk aan kleuren zoals antraciet, donkerblauw of diep groen. Donkere muren geven niet alleen een gezellige sfeer, maar zorgen er ook voor dat de kamer overdag minder licht oogt. Ook is het een mooie achtergrond voor lichte meubels of accessoires, waardoor de kamer echt karakter en sfeer krijgt. 

Verduisterende raambekleding

Licht dat door de ramen naar binnen schijnt, is vaak de grootste boosdoener. Het is dus slim om te beginnen met goede raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat die speciaal zijn ontworpen om licht tegen te houden. Deze gordijnen sluiten perfect aan op je ramen, waardoor er nauwelijks lichtstralen doorheen of langs komen. Je kunt ze helemaal op maat laten maken, zodat ze precies passen bij jouw ramen en je slaapkamer. Zo heb je niet alleen verduistering, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je kamer.

Slaapmasker

Als je echt helemaal in het donker wilt slapen, dan is een slaapmasker een simpele, maar effectieve oplossing. Zeker als er nog steeds kleine lichtjes van bijvoorbeeld elektrische apparaten in de kamer zijn, kan een masker je helpen die laatste restjes licht te blokkeren. Het mooie van een slaapmasker is dat je het overal mee naartoe kunt nemen, dus ook handig voor op vakantie of in het vliegtuig. Ook al heb je je kamer goed verduisterd, soms is dit net het extra laagje bescherming dat je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Met deze tips kun je gemakkelijk je slaapkamer omtoveren in een donkere, rustgevende ruimte. Of je nu kiest voor verduisterende gordijnen, een donkere vloer of een simpel slaapmasker, met wat kleine aanpassingen zorg je ervoor dat licht geen spelbreker meer is tijdens jouw nachtrust.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie