Kaartverkoop Jumping Amsterdam vanaf 1 oktober van start

Kaartverkoop Jumping Amsterdam vanaf 1 oktober van start

Redactie Baaz

Van 23 tot en met 26 januari 2025 verandert de RAI Amsterdam weer in het kloppende hart van de internationale paardensport. Jumping Amsterdam staat al decennialang bekend als een evenement waar sport en de sfeer van de stad samenkomen tot een unieke beleving. De kaartverkoop start op dinsdag 1 oktober.

Jumping Amsterdam biedt een ongeëvenaarde ambiance waar zowel de top van de paardensport als enthousiaste fans elkaar ontmoeten. In de sfeervolle setting van de iconische RAI Amsterdam kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van spectaculaire sportmomenten. De FEI Dressage World Cup™ presented by VriendenLoterij en de Longines FEI Jumping World Cup™ presented by EuroParcs trekken opnieuw de beste ruiters en amazones van over de hele wereld naar Amsterdam. Deze wereldbekerkwalificaties staan garant voor sport op het hoogste niveau, waarbij harmonie tussen paard en ruiter centraal staat.

Het programma

Jumping Amsterdam 2025 biedt een bomvol programma voor iedere paardensportliefhebber. 

Donderdag 23 januari galopperen de nationale springruiters traditiegetrouw, als eerste de piste binnen. Vervolgens zal de internationale top in de klasse U25 hun eerste ronde rijden op 1.40m niveau waarna de piste wordt omgetoverd voor de top van de dressuur. De wereldbeker dressuurruiters zullen de piste betreden tijdens een openbare training, waarna Nederlands beste jonge dressuurpaarden zich laten zien in de finale van de Subli Competitie. De avond wordt afgesloten met een Lichte Tour rubriek.

Vrijdag 24 januari start de Lövsta Future Challenge International Tour U25 Dressage en de eerste ronde van de FEI Dressage World Cup™ presented by VriendenLoterij. Daarnaast zal op vrijdagavond ook De Telegraaf Prijs als jaarlijks terugkerende prijs worden uitgereikt onder het internationaal springen. De avond wordt afgesloten met spannende internationale springrubrieken en een bruisend feest dat je niet wilt missen.

“Topsport staat bij ons op nummer één. Mede daarom vinden wij het belangrijk een podium te geven aan de jeugd zodat zij ervaring kunnen opdoen dat mede zorgt voor een goede aansluiting met de topsport,” aldus Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam.

Zaterdag 25 januari biedt een mix van para-dressuur, wereldbeker kür op muziek, en de prestigieuze Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof. Tijdens de FEI Dressage World Cup™ op zaterdag wordt ook de Harmony & Fairness Award uitgereikt. Deze prijs is vorig jaar aan de lijst toegevoegd en gaat naar de combinatie die de meeste harmonie uitstraalt tijdens de proef. Het leuke aan deze prijs is dat het publiek hier actief bij wordt betrokken. 

Zondag 26 januari staat in het teken van de Longines FEI Jumping World Cup™ presented by EuroParcs. De allerbeste springruiters van de wereld strijden tegen elkaar in de 12e qualifier van de Western European League. Vorig jaar was het de Ier Daniel Coyle die op sensationele wijze de snelste was en de RAI volledig op zijn kop zette.

Jumping Amsterdam, waar sport en business samenkomen

Jumping Amsterdam is meer dan alleen een sportevenement. Het is een plek waar de paardensport tot leven komt en waar iedereen samenkomt om te genieten van de topsport, de sfeer en het plezier. Het evenement biedt niet alleen een platform voor topsporters, maar voor alle soorten bezoekers, van jong tot oud.

Buiten de piste is er ook genoeg entertainment. Met meer dan 70 exposanten kunnen bezoekers naar hartenlust shoppen in het strodorp, proeven van diverse culinaire hoogstandjes en de dag afsluiten met het iconische Amsterdamse feest bij Café Bolle Jan op het horecaplein in de RAI.

Kaartverkoop

Via deze link zijn de kaarten verkrijgbaar. Bezoekers kunnen profiteren van het aantrekkelijke Early Bird-tarief, dat geldig is tot en met 30 november 2024. Zorg dat je bij dit unieke paardensportevenement bent en bemachtig snel je kaarten!

Voor uitgebreide informatie over de kaartverkoop, de vernieuwde faciliteiten en het volledige programma, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van Jumping Amsterdam.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie