3 tips om je website beter vindbaar te maken

3 tips om je website beter vindbaar te maken

Redactie Baaz

Als mensen een product of dienst nodig hebben, beginnen ze hun zoektocht vaak online. Bied jij het product of de dienst aan waar ze naar op zoek zijn? Dan wil je uiteraard dat ze op jouw site terechtkomen. Helaas is dit allesbehalve vanzelfsprekend. Dit gebeurt namelijk alleen als je een goed vindbare website hebt. De volgende 3 tips helpen je om je website beter vindbaar te maken.

1. Schrijf waardevolle content

De teksten op je website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid. Hoe beter je deze optimaliseert, hoe groter de kans dat mensen op je site terecht komen. Ga je aan de slag met SEO optimalisatie? Houd dan in je achterhoofd dat de content waardevol moet zijn. Als je laat zien dat je waarde toevoegt, kom je vaak hoger in de zoekresultaten te staan. Schrijf je teksten daarom nooit voor zoekmachines, maar voor mensen.

2. Doe zoekwoordenonderzoek

Wil je de vindbaarheid van je website verbeteren? Dan stort jij je misschien direct vol overgave op het schrijven van teksten die waarde bieden. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het verstandig om zoekwoordenonderzoek te doen. Je kunt de teksten op de verschillende pagina’s dan afstemmen op specifieke onderwerpen. Hierdoor vergroot je de kans dat mensen op jouw site belanden als ze iets zoeken waarover jij schrijft. 

Je kunt dit onderdeel van zoekmachine optimalisatie uitbesteden, maar dit kost geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook manieren om zelf zoekwoordenonderzoek te doen. Zo zijn er gratis tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Schrijf je over een onderwerp waar veel concurrentie op zit? Dan kan het interessant zijn om longtail zoektermen te gebruiken. Mensen zoeken steeds specifieker en op longtail zoektermen zit minder concurrentie. Je vergroot zo de kans dat ze uiteindelijk op jouw site terechtkomen. 

3. Vergeet de achterkant niet

Veel bedrijven denken dat hun website beter vindbaar wordt door simpelweg de content te optimaliseren. Helaas is SEO niet zo eenvoudig. Je moet namelijk ook aandacht besteden aan de achterkant van een website. Als je site technisch niet op orde is, kan dit de vindbaarheid negatief beïnvloeden. Een langzame website is hier een voorbeeld van. Google kan je hiervoor ‘straffen’ met een lagere positie. Reden genoeg om ook met technische SEO aan de slag te gaan. Heb je hier zelf geen kaas van gegeten? Besteed dit dan uit aan een gespecialiseerd bedrijf.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie