Abonnementen waar je als ondernemer níet op moet besparen

Abonnementen waar je als ondernemer níet op moet besparen

Redactie Baaz

Wanneer je een ondernemer bent dan weet je als geen ander dat iedere euro die eruit gaat, eerst verdiend moet worden. Het is dan ook een goed idee om af en toe te kijken naar alle kosten en waar mogelijk te besparen. Maar dit is soms ook een behoorlijke uitdaging, je bent immers al druk genoeg. Nu is het slim om altijd scherp te blijven en te besparen waar mogelijk. Is je energieleverancier nog wel de goedkoopste? Zijn je verzekeringen niet te duur? Allemaal kosten die je eens onder de loep kan nemen. Maar er zijn ook abonnementen waar je als ondernemer níet op moet besparen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Altijd goed bereikbaar 

Als er één ding is waarvan het belangrijk is dat je dat bent als ondernemer, dan is het wel bereikbaar. Voor zowel je klanten, leveranciers als andere ondernemers. Maar dat dit altijd met het duurste toestel hoeft te zijn? Zeker niet. Het gaat erom dat het een goed netwerk heeft en een abonnement waar je een Sim only onbeperkt bellen mogelijkheid mee hebt. Daarmee wordt je nooit beperkt doordat je data op is of je geen minuten meer hebt. Bespaar hier nooit op. Voordeel is weer wel; dit hoeft niet heel veel te kosten, want er zijn heel scherpe aanbiedingen waarbij je wél een ongelimiteerd abonnement hebt. 

Gezondheid is de basis 

Zoals hierboven ook al gesteld ben je als ondernemer ontzettend druk. Het is dan ook belangrijk om goed op jezelf te letten. Alle abonnementen die eraan bijdragen dat jij in je drukke bestaan wel je werk kunt blijven volhouden, zijn daarom kosten waarop je niet moet besparen. Van een abonnement op een luxe sportschool, een personal trainer die aan huis komt tot een gezonde maaltijdbox; allemaal zaken die eraan bijdragen dat jij fit en gezond de dagen doorkomt. Dit is niet alleen een investering op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Dit voelt wellicht als luxe, maar is het zeker niet.  

Goed verzekerd 

Geen echt abonnement maar wel één die vaak al snel wordt herzien bij bezuinigingen. Logisch, want wanneer je de verzekeringen niet nodig hebt, dan kun je ze opzeggen. Maar wanneer het een verzekering betreft die essentieel is voor het voortbestaan van je bedrijf óf zoveel schade dekt dat je dat eventueel zelf niet kunt dragen, dan is opzeggen geen optie. Denk aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wanneer jij in een branche opereert waar voor veel geld schade kan ontstaan, dan is het aan te raden er zeker van te zijn dat deze schade gedekt is. Wanneer dat niet het geval is, dan kun je namelijk in één klap failliet gaan. Een autoverzekering afschalen van allrisk naar WA, dat is geen probleem in de meeste gevallen. Maar kijk goed wat de eventuele schade kan zijn die er ontstaat. 

Kortom; vaste lasten naar beneden brengen is in veel gevallen een goed idee, maar in sommige opzichten ook totaal niet. Blijf scherp op kosten, maar gun jezelf soms ook wat luxe en comfort. Zeker op het gebied van gezondheid is dat iets waar je niet al te snel op moet gaan bezuinigen.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie