EasyPark lanceert vernieuwde parkeerapp met Europese dekking

EasyPark lanceert vernieuwde parkeerapp met Europese dekking

Redactie Baaz

EasyPark lanceert een vernieuwde app met een veelvoud aan nieuwe features. De verbeterde app is de eerste in Nederland waarmee gebruikers met hetzelfde account kunnen parkeren in eigen land en in meer dan 20 Europese* landen en ruim 4.000 Europese steden waar EasyPark actief is. De app sluit nu beter aan op de wensen van bijna 3 miljoen Nederlandse gebruikers, met meer opties voor het starten en stoppen van een parkeeractie, zodat gebruikers van de app zelf kunnen bepalen wat voor hen het makkelijkst is. 

Michael Stark, Country Director van EasyPark Nederland is blij met de mogelijkheden die EasyPark haar gebruikers vanaf nu biedt. “We hebben goed geluisterd naar de feedback van gebruikers, app-data geanalyseerd en naar functionaliteiten gekeken die in het buitenland goed werken. Of je nu in je eigen stad bent of op reis in het buitenland, automobilisten willen zonder gedoe op hun bestemming aankomen, een parkeerplek vinden en betalen. Onze app biedt dit en maakt dat voor elke gebruiker makkelijker dan ooit.” 

Nooit meer een parkeeractie vergeten

Het bij Nederlanders favoriete Start/Stop-systeem, waarbij gebruikers zelf een parkeeractie starten en stoppen wanneer ze willen, is onveranderd. Nieuw is de ‘Live Activiteiten’-melding die te zien is op het toegangsscherm van de mobiele telefoon. Vooralsnog is dit een specifieke iOS-functie. iOS-gebruikers zien met deze melding in een oogopslag of er een parkeeractie actief is. Dit is een belangrijke nieuwe toevoeging die ervoor zorgt dat gebruikers lopende parkeeracties niet vergeten te beëindigen en te veel betalen. Android-gebruikers kunnen - vooralsnog - via pushmeldingen en sms herinnerd worden aan lopende parkeeracties. 

Tijdinstelling via het wiel

Naast het Start/Stop-systeem kunnen gebruikers ook nog steeds gebruik maken van de optie om bij de start van een parkeeractie direct al een eindtijd in te stellen, met de mogelijkheid de parkeeractie tussentijds te verlengen of eerder te stoppen. “Voor gebruikers die vooraf de kosten willen weten is dit een onmisbare functie in de vernieuwde app. Nieuw is het intuïtieve wiel waarmee dit kan worden ingesteld. Dit is een functie die in andere landen veel gebruikt wordt vanwege het gebruiksgemak,” aldus Stark.

Vertrouwde functies van de EasyPark-app zijn de automatische kentekenherkenning en het toevoegen van extra kentekens. Met als bijkomend voordeel dat voor dit laatste nu geen kosten meer in rekening worden gebracht. 

Parkeren en opladen voor elektrische voertuigen

Voor elektrische rijders wordt er een nieuwe functionaliteit beschikbaar gesteld, waarmee tegelijkertijd voor zowel de parkeer- als de laadactie betaald kan worden. De functie zit al in de vernieuwde app en wordt de komende tijd toegankelijker gemaakt. De ontwikkeling hiervan is in volle gang. Met het groeiende aantal EV-rijders en de behoefte zonder gedoe te parkeren en op te laden, is EasyPark in gesprek met partners en werkt het aan een snelle uitbreiding van dit netwerk.

Michael Stark: “Door onze app continu door te ontwikkelen, maken we parkeren gemakkelijker. Mensen gaan ergens naartoe maar willen niet nadenken over de parkeeractie. Niemand heeft zin om te stressen als je naar een zakelijke afspraak moet, een gezellige dag naar het strand gaat of een voetbalwedstrijd bezoekt.” 

*De EasyPark-app is nog niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Om te parkeren in het Verenigd Koninkrijk is de RingGo-app te gebruiken.

Overzicht van de belangrijkste (nieuwe) functies van de EasyPark-app:

Live Activiteiten

Live Activiteiten (alleen op iOS) helpt je om te voorkomen dat je vergeet een parkeeractie te stoppen. Door de live-melding op je toegangsscherm zie je altijd dat er een parkeeractie actief is.

Het wiel: een extra optie om een eindtijd in te stellen

Met het wiel biedt de app een intuïtieve manier om een eindtijd in te stellen. Zo weet je vóór je de parkeeractie start wat de totale kosten zullen zijn en hoef je je geen zorgen te maken dat je vergeet een parkeeractie te stoppen. Een parkeeractie kun je altijd tussentijds verlengen of inkorten.

Apple CarPlay en Android Auto Integraties voor in de auto

Je kunt een parkeeractie nu direct vanaf het scherm van je auto beheren via Apple CarPlay en Android Auto. Dankzij de samenwerking met Apple, Google en toonaangevende autofabrikanten biedt EasyPark een naadloze, geautomatiseerde parkeerervaring, rechtstreeks vanuit je auto.

Apple Watch

Met EasyPark kan je een parkeeractie starten, stoppen en controleren vanaf je Apple Watch. 

Nieuwe betaalopties

Apple Pay en Google Pay zijn beschikbaar als standaard betaalmethoden in de EasyPark-app.

Nieuw bevestigingsscherm

Er is een bevestigingsscherm toegevoegd waarop je kunt controleren of het kenteken, de totale parkeerkosten en de betaalmethode kloppen, voordat je een parkeersessie start.

Keuze zakelijk of privé-account

De accountkeuze is verplaatst naar het bevestigingsscherm, zodat dit beter zichtbaar is voor gebruikers die de app zowel voor zakelijk als voor privé parkeren gebruiken.

Zoeken naar parkeerlocaties

De kaart is vernieuwd, zodat parkeerlocaties gemakkelijker te vinden zijn; via zoeken of door de kaart zelf te gebruiken.

Waarschuwing bij tijdslimiet

De app laat het weten als je een eindtijd instelt die langer is dan toegestaan in die specifieke parkeerzone, en past de parkeertijd automatisch aan voordat de sessie wordt gestart.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie