Kantoorruimte inrichten: 5 tips
Ontdek 5 praktische tips voor het inrichten van je kantoorruimte voor een ideale werkomgeving

Kantoorruimte inrichten: 5 tips

Redactie Baaz

Ga je een zakelijke kantoorruimte inrichten? Daar komt natuurlijk best wat bij kijken. Gelukkig kun je het goed voorbereiden, zodat je niets over het hoofd ziet. En je hoeft ook niet direct een fortuin uit te geven bij de kantoorinrichting. Check deze tips maar eens!

Alle benodigdheden 

Het is slim om vooraf vast te stellen aan welke benodigdheden je allemaal moet denken bij de kantoorinrichting. Je ziet namelijk snel iets over het hoofd. Maak daarom een lijst waarop je alle benodigdheden verzamelt. Dat begint natuurlijk bij de bureaus, bureaustoelen en apparatuur. Je hebt ook spullen nodig voor in de vergaderruimtes. En richt een comfortabele plek in om te lunchen. Je hebt daarvoor onder andere servies en glaswerk nodig. Kies ook direct een goede bestekset uit. Meer om aan te denken? Een goed koffiezetapparaat is natuurlijk onmisbaar. Ook heb je onder andere een prullenbak nodig. 

Comfortabele werkplek 

Het is belangrijk om een comfortabele werkplek in te richten. Zo wil je ergonomisch kantoormeubilair uitkiezen, waar je personeel goed aan kan werken. Het is wenselijk dat de bureaustoelen verstelbaar zijn, zodat iedereen hier in de juiste houding op kan zitten. Zorg dat de bureaus ruim genoeg zijn. Denk er ook over na hoeveel bureaus je bij elkaar wilt plaatsen, wat natuurlijk grotendeels afhankelijk is van de grootte van het team. Richt ook de vergaderruimtes op de juiste manier in, en overweeg extra ruimtes om in stilte te kunnen werken. 

Sfeervolle ruimte 

De meeste mensen vinden het prettig om in een sfeervolle ruimte te werken. Het kantoor hoeft dus zeker geen saaie, steriele ruimte te zijn. Liever niet zelfs! Richt de ruimte gezellig in. Dat kan budgetproof met accessoires van Action. Waar je aan kunt denken? Hang posters aan de muur, plaats plantenpotten met planten in de ruimte en kies een mooi vloerkleed uit. Met dit soort kleine aanpassingen zorg je eigenlijk al snel voor meer sfeer in de ruimte. 

Professionele apparatuur 

In een modern kantoor kun je uiteraard niet zonder moderne apparatuur. Maak een goede inschatting van wat je nodig hebt. Je kunt iedereen in het team dezelfde laptop geven bijvoorbeeld. Maar dit is niet altijd nodig. Zo heeft een video editor of grafisch designer vaak een krachtigere computer nodig dan een administratief medewerker, om een voorbeeld te noemen. Je kunt je hier ook over laten adviseren, of je personeel meenemen in de keuzes die je maakt. Denk verder nog aan schermen voor in de vergaderruimte. Ook heb je kleinere apparatuur nodig, waaronder toetsenborden, muizen en koptelefoons. 

Gezonde omgeving 

Tot slot wil je dat de kantoorruimte een gezonde omgeving is. Zorg voor een goede luchtkwaliteit, met ventilatie. Ook wil je dat de ruimte licht genoeg is, zeker tijdens de donkere dagen van het jaar. Verder zorgen planten voor een gezonder klimaat, en kunnen deze direct de productiviteit verhogen. 

Door aan alle onderdelen te denken, richt je de kantoorruimte voor iedereen op de juiste manier in. Natuurlijk wil je je personeel een goede werkplek bieden! Wat heb jij geleerd uit de bovenstaande tips? 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie