Insify biedt als eerste keuze tussen vaste en meegroeiende premie AOV

Insify biedt als eerste keuze tussen vaste en meegroeiende premie AOV

Redactie Baaz

Klanten van Insify kunnen sinds kort een leeftijdsafhankelijke premie kiezen bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Daarmee speelt de insurtech, die eerder alleen verzekeringen met een vaste premie aanbood, in op de behoeften van een nog grotere groep mkb-ondernemers en zzp'ers. Bij de leeftijdsafhankelijke optie start het tarief dat de ondernemer moet betalen laag, maar neemt het toe naarmate hij ouder wordt.

Ondernemers zijn vaak gericht op groei en acquisitie, maar bereiden zich te weinig voor op mogelijke toekomstige problemen, zoals arbeidsongeschiktheid. Met de introductie van het leeftijdsafhankelijke tarief voor de AOV biedt Insify, naast haar vaste tarief, een nieuwe oplossing voor ondernemers om zich te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. “Met de introductie van een leeftijdsafhankelijk tarief geven we ondernemers nu de keuze om te bepalen wat het beste bij hen past”, legt Koen Thijssen, oprichter en CEO van Insify, uit. “Arbeidsongeschiktheid is iets waarvan veel ondernemers denken dat het hen niet zal overkomen. Ik ben zelf ondernemer, dus ik snap deze instelling wel. Ondernemers zijn optimistisch en positief. Daarom onderschatten veel ondernemers ook de impact van arbeidsongeschiktheid: als je pech hebt, kun je je beroep nooit meer uitoefenen. Wij willen ondernemers helpen met een duidelijke en eerlijke AOV en hen daarmee zo veel mogelijk beschermen tegen de mogelijke risico’s die zelfstandigheid met zich meebrengt.”

Buffer of goedkoop tarief

Tot kort geleden hanteerde Insify een vast tarief voor haar AOV. Met de introductie van een leeftijdsafhankelijk tarief is er nu de mogelijkheid voor ondernemers om met een lager tarief te beginnen. Zo zijn ze op het moment dat ze financieel krapper zitten, vanwege bijvoorbeeld opstartinvesteringen, wel direct goed verzekerd en groeit hun premie langzaam met hen mee.

Behalve het nieuwe leeftijdsafhankelijke tarief blijft Insify het vaste tarief aanbieden. Thijssen: “We geven ondernemers de keuze tussen een vaste of een leeftijdsafhankelijke premie. Zo kunnen zij zelf kiezen of ze de stabiliteit van een vaste premie willen of juist willen starten met een relatief lage premie, die later stijgt. We merken dat de behoeften van onze klanten zijn veranderd. Het is aan ons om in die behoeften te voorzien. Zo hebben we deze week bijvoorbeeld ook een aansprakelijkheidsverzekering speciaal voor de beveiligingsbranche aan ons portfolio toegevoegd. Voor die groep was het altijd lastig om een goede verzekering te vinden. Daarvoor kunnen ze nu bij ons terecht."

Over Insify

Insify is een Insurtech-bedrijf dat in 2020 werd opgericht door Koen Thijssen (ex-Bloomon, ex-Rocket Internet). De scale-up werkt nauw samen met partners en herverzekeraars en ontwricht de verzekeringsindustrie. Dit doet Insify door de processen achter zakelijke verzekeringsproducten voor zzp’ers en mkb’s volledig te digitaliseren en te optimaliseren. Insify is momenteel actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie