Nieuw boek biedt biologische inzichten in grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
Op 26 november 2024 verschijnt bij Uitgeverij Business Contact: Help! het is hier een beestenbende van Patrick van Veen

Nieuw boek biedt biologische inzichten in grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Redactie Baaz

Grensoverschrijdend en storend gedrag op de werkvloer is een hot topic. Het bewustzijn dat zulk gedrag erg schadelijk kan zijn en zorgt voor een onveilige werkcultuur, is de afgelopen tijd sterk gegroeid. De focus ligt nu vooral op de schuldvraag; hoe zorgen we voor de slachtoffers en hoe straffen we de daders? Belangrijke kwesties, maar volgens gedragsbioloog Patrick van Veen ontbreken er cruciale vragen in ons debat. Hoe voorkomen we storend en grensoverschrijdend gedrag? Hoe corrigeren we het wanneer we het nog in relatief onschuldige vorm tegenkomen? En hoe zorgen we voor een duurzame verandering ten goede?

Om dit te onderzoeken kijkt Van Veen in zijn nieuwe boek Help! Het is hier een beestenbende naar gedrag in het dierenrijk, met name bij mensapen. Aan de hand van rijke, levendige voorbeelden uit zowel het mensen- als apenrijk biedt Help, het is hier een beestenbende inzichten in onze sociale structuren, interacties en gedragscodes. Zoals vaker houden mensapen ons een spiegel voor en dat helpt ons om de noodzakelijke stappen richting een veilige werkomgeving nu écht te zetten.

Over Patrick van Veen

Patrick van Veen (1970) is gedragsbioloog, schrijver, trainer en spreker, gespecialiseerd in de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen. Regelmatig is hij in de media te zien als gedragsdeskundige en lang als matchexpert bij Married at First Sight. Hij is verbonden aan het Jane Goodall Institute Global, vijf jaar lang als voorzitter en nu als chimpansee-expert en adviseur. Eerder schreef hij onder meer Verliefd op je klant en de bestseller Help, mijn aap is een baas.

Informatie boek:

  • Publicatiedatum: 26 november 2024
  • Auteur: Patrick van Veen
  • Titel: Help, het is hier een beestenbende
  • Uitgeverij: Business Contact
  • Aantal pagina's: 224
  • Prijs: €23,99
  • Paperback: ja
  • ISBN: 9789047018254

Voor meer informatie:

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie