Verhoog de opslagcapaciteit van jouw magazijn met stapelbare opslagsystemen

Verhoog de opslagcapaciteit van jouw magazijn met stapelbare opslagsystemen

Redactie Baaz

Voor veel ondernemers en magazijnbeheerders is het maximaliseren van opslagcapaciteit een constante uitdaging. Of je nu te maken hebt met een groeiende voorraad of simpelweg meer ruimte wilt creëren, de juiste opslagsystemen kunnen een wereld van verschil maken. Stapelbare opslagsystemen zoals magazijnstellingen en palletstellingen bieden een slimme en flexibele oplossing om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. In dit artikel ontdek je hoe je deze systemen effectief kunt inzetten om je magazijn efficiënt en overzichtelijk in te richten.

De voordelen van magazijnstellingen in een efficiënt magazijn

Magazijnstellingen zijn een van de meest populaire en veelzijdige opslagoplossingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elk type opslagbehoefte. Van kleine onderdelen tot grote en zware producten, met de juiste magazijnstellingen kun je alles netjes en veilig opslaan. Een belangrijk voordeel van stapelbare magazijnstellingen is dat ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan veranderende voorraadvolumes. Heb je ineens meer ruimte nodig? Geen probleem, want door extra secties toe te voegen, kun je je opslagcapaciteit eenvoudig vergroten zonder ingrijpende verbouwingen.

Daarnaast dragen magazijnstellingen bij aan een efficiënte werkstroom. Doordat producten overzichtelijk worden opgeslagen, kunnen medewerkers sneller en makkelijker vinden wat ze nodig hebben. Dit resulteert in een kortere orderverwerkingstijd en minder fouten tijdens het picken van orders. Met een goed doordachte indeling van de stellingen kun je bovendien looproutes optimaliseren, wat weer bijdraagt aan een hogere productiviteit.

Palletstelling samenstellen voor maximale flexibiliteit

Een ander type stapelbaar opslagsysteem dat vaak wordt toegepast, is de palletstelling. Palletstellingen zijn ideaal voor het opslaan van grotere goederen die op pallets worden aangeleverd. Het unieke aan palletstellingen is dat je ze kunt samenstellen op basis van jouw specifieke opslagbehoeften. Of je nu een kleine voorraad met lichte pallets hebt of juist zware producten opslaat, door de juiste keuze te maken in hoogte, breedte en draagkracht van de stelling, kun je een systeem creëren dat perfect aansluit bij jouw magazijn.

Bij het samenstellen van een palletstelling is het belangrijk om te letten op de belasting die de stellingen moeten dragen. Kies voor extra sterke legborden en verstevigde frames als je zwaardere pallets wilt opslaan. Daarnaast is de indeling van de palletstelling van groot belang: plaats zwaardere pallets lager en lichtere items hoger om de stabiliteit te waarborgen. Zo benut je niet alleen de verticale ruimte optimaal, maar zorg je ook voor een veilige en toegankelijke opslag.

Combineer verschillende opslagsystemen voor een optimaal resultaat

Om de opslagcapaciteit in jouw magazijn te maximaliseren, is het slim om verschillende opslagsystemen te combineren. Denk hierbij aan het combineren van palletstellingen met legbordstellingen voor kleinere producten. Deze mix zorgt ervoor dat je voor elke productsoort de juiste oplossing hebt, zonder dat je waardevolle ruimte verspilt. Door gebruik te maken van stapelbare opslagsystemen kun je bovendien eenvoudig de hoogte van je magazijn benutten en creëer je extra ruimte zonder de indeling van je magazijn drastisch te hoeven aanpassen.

Bij het samenstellen van de verschillende systemen is het belangrijk om rekening te houden met de toegankelijkheid van de goederen. Plaats producten die vaak nodig zijn op makkelijk bereikbare hoogtes en gebruik de bovenste niveaus voor items die minder vaak worden opgepakt. Door deze slimme indeling te combineren met stapelbare magazijnstellingen, zorg je voor een magazijn dat niet alleen meer opslagcapaciteit biedt, maar ook efficiënter werkt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie