70.966 euro opgehaald met crowdfunding voor Mexicaans-Amsterdams mezcalmerk

70.966 euro opgehaald met crowdfunding voor Mexicaans-Amsterdams mezcalmerk

Redactie Baaz

63 investeerders hebben samen al 70.966 euro opgehaald om het mezcalmerk van Amsterdammers David Reinhart en Maaike Minderhout, de vrouw achter sieradenmerk Felt Atelier, een kickstart te geven. Met deze financiering is het eerste doelbedrag gehaald, wordt de productielijn in Mexico uitgebreid en worden de eerste batches met flessen geïmporteerd in Nederland. Als het maximale doelbedrag van de campagne opgehaald wordt, komt er ook een webshop om rechtstreeks mezcal te bestellen en worden meerdere Maestro Mescalero’s toegevoegd aan het lokale leveranciersteam. 

 

 

Financieren met mezcal liefhebbers

Reinhart en Minderhout zijn zelf verzot op het volgens hun ‘magische’ drankje en met hen vele anderen. De markt voor mezcal zit al enkele jaren in de lift en daarmee verschijnen er ook steeds meer merken. Of dit de kwaliteit en duurzaamheid in de markt ten goede komt betwijfelen Reinhart en Minderhout, aangezien veel van de nieuw opgekomen merken vaak op industriële manier werken. Reinhart en Minderhout bieden hier een tegengeluid door zelf een eerlijke en duurzame mezcal op de markt te brengen: Pinchudo Mezcal. 

Om de start van het merk een extra boost te geven, is een initiële financiering nodig. Hiervoor wenden Reinhart en Minderhout zich tot liefhebbers van mezcal en iedereen die eerlijke en duurzame productie belangrijk vindt. Iedereen kan middels een investering op het platform CrowdAboutNow meefinancieren door een lening te verstrekken of door één of meerdere flessen in de voorverkoop te bestellen. Tot nu toe hebben al 63 investeerders dat gedaan, waardoor het doelbedrag van 70.000 euro al behaald is. Dit betekent dat de productielijn in Mexico uitgebreid wordt, import- en opslagkosten betaald kunnen worden en er budget is voor marketing.

Lokale impact maken

Maestro Mezcalero Jerónimo Gutiérrez Hernández in mezcalregio Oaxaca: De mezcal van Pincudo Mezcal vindt zijn oorsprong in Mexico, waar Reinhart kennismaakte met Maestro Mezcalero Jerónimo Gutiérrez Hernández. Reinhart volgde een mezcalproeverij bij Hernández en er ontstond een bijzondere vriendschap. Reinhart leerde over de ambacht die vaak generaties lang wordt doorgegeven. Terug in Nederland besloot Reinhart Pinchudo Mezcal op te zetten met mezcal van Hernández. Eerlijke handel en duurzame productie staan centraal in deze samenwerking. Middels de crowdfunding wordt ook in de productielijn van Hernández geïnvesteerd, waarmee hij bijvoorbeeld bottel- en labelingsfaciliteiten op kan zetten en meer lokale mensen in dienst kan nemen. Het doel is om meerdere Maestro Mezcalero's aan het leveranciersteam toe te voegen wanneer het maximum doelbedrag gehaald is.

Waar is Pinchudo Mezcal na de crowdfunding te koop?

Het eerste doelbedrag is gehaald en er is nog één dag om mee te investeren. Met alle financiering die vandaag nog boven het eerste doelbedrag wordt opgehaald, wordt een webshop ingericht op de site van Pinchudo Mezcal. Tot die tijd wordt de mezcal alleen verkocht in horecazaken, drankspeciaalzaken en slijterijen (on- en offline). Op dit moment zijn Reinhart en Minderhout druk bezig om bij zaken langs te gaan om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun mezcal. 

 

Zie hier de Crowdfundingpagina

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie