Zo richt je je kantoor gezellig en praktisch in

Zo richt je je kantoor gezellig en praktisch in

Redactie Baaz

Als je bezig bent met het inrichten van je kantoor, is het handig om zowel aan functionaliteit als aan gezelligheid te denken. Je wilt dat je medewerkers er fijn kunnen werken en dat klanten zich welkom voelen als ze binnenkomen. Een goede inrichting kan echt een wereld van verschil maken. Hieronder een paar praktische tips om je kantoor op een simpele manier om te toveren tot een fijne werkplek.

Raamdecoratie meer dan alleen decoratie

Raamdecoratie is vaak een ondergeschoven kindje als het gaat om kantoorinrichting, terwijl het juist heel belangrijk is voor de sfeer. Een vouwgordijn kan bijvoorbeeld zorgen voor de perfecte hoeveelheid licht. Fel zonlicht kan storend zijn, terwijl te weinig licht de ruimte wat deprimerend maakt. Vouwgordijnen geven je controle over de lichtinval, en dat zorgt voor een prettige werkomgeving. Daarnaast passen ze in vrijwel elk interieur en houden ze op warme dagen ook nog eens de hitte buiten. Zo is raamdecoratie niet alleen een sfeermaker, maar ook praktisch.

Comfortabele stoelen voor werkplezier

Het kiezen van de juiste stoelen is misschien wel één van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het inrichten van je kantoor. Je medewerkers brengen er tenslotte veel tijd op door. Comfortabele stoelen kunnen helpen om rug- en nekklachten te voorkomen, wat hun werkplezier alleen maar ten goede komt. Een mooie eetkamerstoel kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Naast comfort dragen goede stoelen ook bij aan de uitstraling van je kantoor; een mooie stoel geeft meteen een professionele look. Denk dus goed na over de stoelen die je aanschaft, het is een investering in zowel je medewerkers als je bedrijf.

Zorg voor zones werk en ontspanning gescheiden

Een goed kantoor biedt niet alleen een plek om geconcentreerd te werken, maar ook een plek om even te ontspannen. Daarom is het handig om verschillende zones te creëren. Richt een gedeelte van je kantoor in waar medewerkers in stilte kunnen werken, en maak daarnaast een plek waar ze kunnen ontspannen. Een kleine zithoek met comfortabele stoelen of een bank kan al voldoende zijn. Door een duidelijke scheiding tussen werk en ontspanning aan te brengen, zorg je ervoor dat je medewerkers hun hoofd leeg kunnen maken en weer vol energie aan het werk kunnen.

Praktische tips voor een prettig kantoor

Hier zijn een aantal eenvoudige tips om je kantoor helemaal af te maken:

  • Zorg voor flexibele werkplekken die je makkelijk kunt aanpassen.
  • Kies voor meubels die praktisch én stijlvol zijn.
  • Maak een aparte ruimte waar medewerkers even kunnen ontspannen en hun pauze kunnen nemen.
  • Ergonomische stoelen zijn een must om lichamelijke klachten te voorkomen.

Als je deze tips toepast, wordt je kantoor een plek waar mensen graag willen zijn. Een goed ingericht kantoor is namelijk niet alleen praktisch, maar ook een plek waar je medewerkers en klanten zich welkom voelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie