Verre reizen: Down Under is dichterbij dan je denkt

Verre reizen: Down Under is dichterbij dan je denkt

Redactie Baaz

Fantaseer je over een reis naar de andere kant van de wereld, maar blijft het bij dromen omdat je geen tijd hebt om de vakantie te plannen? Down Under is dichterbij dan je denkt! Van adembenemende landschappen tot unieke culturen, je kunt het allemaal beleven op jouw manier én op jouw tempo. Geen gedoe vooraf met plannen, jij hoeft alleen maar te genieten. Klinkt als een droomvakantie, toch?

De bijzondere natuur in Australië

Australië staat bekend om zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Van de uitgestrekte woestijnen van de Outback tot de tropische regenwouden van het noorden, dit land heeft het allemaal. 

Een van de hoogtepunten van elke rondreis door Australië is zonder twijfel een bezoek aan het beroemde Great Barrier Reef. Dit grootste koraalrif ter wereld is een paradijs voor duikers en snorkelaars, met een onderwaterwereld vol kleurrijke koralen en exotische vissen. Een zeiltocht door het Great Barrier Reef in een boot met glazen bodem mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist.

Maar Australië biedt meer dan alleen zeegezichten. In het hart van het land ligt bijvoorbeeld het iconische Uluru, een gigantische rotsformatie die zowel spiritueel als visueel indrukwekkend is. Wandelen rondom deze reus geeft je een bijzondere inkijk in de rijke Aboriginal cultuur. Ga mee met een meerdaagse tour en ontdek het indrukwekkende Red Center. Overdag vertelt een gids alles over de omgeving, ‘s nachts slaap je in een safaritent onder de sterrenhemel.

Als stedenliefhebber kom je ook niets te kort in Australië. Sydney en Melbourne, de twee grootste steden van het land, zijn bruisende metropolen vol cultuur, kunst, en een relaxte levensstijl. In Sydney kun je het wereldberoemde Opera House bezoeken of over Bondi Beach wandelen. In Melbourne dompel je je onder in de kosmopolitische sfeer, met geweldige restaurants, musea en kunstgalerijen. Deze steden zijn het perfecte startpunt van je rondreis Down Under, voordat je de Australische natuur in trekt.

Nieuw-Zeeland: Een wereld van verschillen

Hoewel Australië een land is van grootse contrasten, biedt Nieuw-Zeeland een geheel andere, maar minstens zo spectaculaire ervaring. Tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland kom je langs gletsjers, fjorden, regenwouden, tropische stranden en vulkanen. Of je nu een avontuurlijke of ontspannen reis maakt, je zult versteld staan van de diversiteit van het landschap.

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier vind je torenhoge bergen, kristalheldere meren en eindeloze wandelpaden. Een absolute aanrader is de Tongariro Alpine Crossing, een van de meest iconische wandelroutes ter wereld. Deze 19,4 kilometer lange tocht voert je door een vulkanisch landschap, met kraters, stoomopeningen en azuurblauwe meren. Niet voor niets wordt deze hike bestempeld als één van de tien beste dagtochten ter wereld en de mooiste van Nieuw-Zeeland.  

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland maak je kennis met de bijzondere Maori cultuur. Veel van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland geven graag een kijkje in hun eeuwenoude tradities. Ga bijvoorbeeld mee met een Maori tour, waarbij je in een 4x4 Land Rover naar een Marae (groot huis) rijdt, waar je wordt ontvangen met een Pwhiri welkomstceremonie.

Een roadtrip door Nieuw-Zeeland is een uitstekende manier om het land te verkennen. Stap in je huurauto en stop onderweg bij prachtige meren, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske stadjes. Als je de ongerepte natuur in wilt duiken, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende fjorden in Nieuw-Zeeland. Milford Sound is de bekendste fjord, maar als je echt iets unieks wilt beleven, ga je naar Doubtful Sound. 

Een unieke reis

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland bieden meer dan een simpele vakantie; het zijn bestemmingen die je meenemen naar een andere wereld en een ervaring bieden die je nooit meer zult vergeten. Reizen naar Australië of Nieuw-Zeeland is niet alleen voor de avonturiers onder ons, maar voor iedereen die op zoek is naar een vakantie vol bijzondere ervaringen, authentieke ontmoetingen en pure ontspanning.

Een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland is misschien wel een once-in-a-lifetime ervaring. Als je gaat, dan wil je het goed doen, zonder concessies op bestemmingen, accommodaties en activiteiten. Van begin tot eind moet jouw reis aansluiten op je wensen en interesses, zodat je terug kunt kijken op een reis die nog beter was dan je van tevoren had verwacht. Toch? 

Start met plannen!

Laat de reisexperts van TravelEssence weten hoe jouw droomreis eruit ziet en ontvang een reisvoorstel dat helemaal op maat gemaakt is! Samen ontwerpen we een route, inclusief kleinschalige accommodaties en activiteiten, die afgestemd is op jouw wensen. We schaven net zo lang aan het voorstel totdat er een reis voor je ligt die nog beter is dan je had gedroomd. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is je koffer inpakken, de rest regelt TravelEssence. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek een gratis en vrijblijvende presentatie, online of op locatie. Je kunt je hier inschrijven

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie