OneFit for Business biedt werkgevers 30 dagen gratis online sporten aan om werknemers fit de lockdown door te helpen

Redactie Baaz
OneFit helpt bedrijven tijdens de verlengde lockdown om werknemers in goede mentale en fysieke gezondheid te houden met een 30 dagen gratis online sporten bij OneFit for Business.

OneFit schiet bedrijven te hulp bij het fysiek en mentaal gezond houden van hun werknemers tijdens de op dinsdag aangekondigde zoveelste verlenging van de lockdown. Bedrijven die nog niet aangesloten zijn bij OneFit for Business kunnen het online product 30 dagen kosteloos proberen om sport en beweging te stimuleren onder werknemers en de lockdown fit door te komen. Als extra service kunnen werkgevers de vitaliteit van hun team in kaart brengen door middel van de speciaal ontwikkelde Vitality Quickscan en een op maat gemaakt advies ontvangen. De scan meet op basis van vier hoofdpijlers: Beweging, Balans, Voeding en Spanning vs. Ontspanning.

Uit onderzoek van de Nederlandse Thuiswerkmonitor van de Arbo Unie blijkt dat thuiswerkers meer stress ervaren. Mensen die meer bewegen en sporten zijn niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, ze hebben ook minder kans op depressie, een veel voorkomend probleem tijdens COVID-19. Sport en bewegen verbetert de kwaliteit van leven en is in de huidige tijd van essentieel belang voor mentale en fysieke gezondheid. Daarbij zorgen vitale medewerkers die goed in hun vel zitten voor meer productiviteit en zorgen ze voor lagere verzuim- en uitvalkosten.

Bedrijfsfitness zal een grotere preventieve rol gaan spelen m.b.t. burnout klachten en stress . “Uit recent onderzoek blijkt dat de corona periode een zware impact heeft op de mentale gezondheid van 'thuiswerkers'. Door het wegvallen van het sociale aspect, missen medewerkers verbinding. Ook gaat de zingeving en creativiteit van medewerkers achteruit. Beweging biedt hierin een oplossing en daarom zien we dat meer werkgevers bedrijfsfitness inzetten ter preventie. Deze omslag heeft in 2020 plaatsgevonden en zal sterk doorzetten in 2021. Doordat we afgelopen jaar ook een mooi en toegankelijk online sportaanbod op ons zakelijk platform hebben toegevoegd, zie je dat deze ontwikkeling in een stroomversnelling heeft plaatsgevonden . Veel bedrijven zijn inmiddels gestart en de resultaten zijn enorm positief! ” Aldus Robert Meirmans, OneFit for Business.

Daar waar werkgevers bedrijfsfitness eerst zagen als enkel een mooie benefit voor werknemers, zullen werkgevers bedrijfsfitness meer en meer vanuit een ROI mindset benaderen. In de eerste drie kwartalen van 2020 was het ziekteverzuim in Nederland gemiddeld 4,7 procent, het hoogste percentage sinds 20 jaar. OneFit helpt bedrijven graag om werknemers zowel mentaal als fysiek de lockdown door te helpen en biedt daarom het online product 30 dagen kosteloos aan. Meirmans licht toe: “Doordat de focus in 2020 ingrijpend veranderd is, zullen de vergoedingen binnen de WKR anders geprioriteerd worden. Werkgevers zullen binnen de WKR vrije ruimte meer prioriteit geven aan remote faciliteiten en gezonde vergoedingen zoals bedrijfsfitness i.p.v. bijvoorbeeld het geven van kantoor feestjes of -borrels.”

Om de consument ook tegemoet te komen heeft OneFit een 7 dagen gratis trial voor het online product, maar loopt ook de OneFit X Heineken 0.0 actie door: wie in januari een kratje Heineken 0.0 aanschaft, ontvangt 4 weken gratis sporten bij OneFit. Om zo heel Nederland fit de lockdown door te helpen. Ga voor meer informatie over de mogelijkheden en het afsluiten van 30 dagen gratis sporten bij OneFit for Business naar de website.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie