Oorzaken Podcastfestival gaat door in de natuur

Redactie Baaz
Met live podcasts tussen de planten en hoorspelen onder de bomen; met een bingeluistersessie met Pepijn Lanen en bijzondere masterclasses van Jonathan Goldstein (Heavyweight), Maartje Duin (De Plantage van onze voorouders) en Radiolab.

Van 1 - 4 juli 2021 vindt de derde editie van het Oorzaken Internationaal Podcastfestival plaats op verschillende plaatsen in Amsterdam. In het donker van de bioscoop, in het theater, maar vooral ook op verschillende bijzondere plekken in de buitenlucht kunnen liefhebbers luisteren naar de beste en meest bijzondere audioverhalen en podcasts uit binnen- en buitenland. Natuurlijk op veilige afstand van elkaar en volledig coronaproof.

Het thema van dit jaar is Nature Calling! met een diepgravend audioprogramma over de vaak ingewikkelde relatie tussen mens en natuur in Kriterion; een apocalyptische audiowalk langs de grachten en een gloednieuw kinderhoorspel van Esther Duysker in de Tropentuin achter het Tropenmuseum. Beleef verder premières van audiodocumentaires door jong talent, live opnames van het populaire Groene Oren in de Hortus of kom de absurdistische podcast Gothrecht bingeluisteren samen met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig).

Podcasts in alle soorten en maten zijn al jaren in opmars en zijn sinds we door corona vooral thuis kwamen te zitten, zijn ze alleen maar populairder geworden. Oorzaken Festival geeft liefhebbers de kans om nu eens niet alleen, maar sámen de mooiste podcasts te beleven. Ook is er een uitgebreide Industrydag met intensieve workshops voor beginnende én gearriveerde makers.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie