Openbank-enquête: Nederlanders stellen de mogelijkheid om hun bankpas per land te activeren erg op prijs

Openbank-enquête: Nederlanders stellen de mogelijkheid om hun bankpas per land te activeren erg op prijs

Redactie Baaz

Bijna negen op de tien Nederlanders voelen zich veiliger als ze hun bankpas per land kunnen activeren of deactiveren. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Openbank in samenwerking met het Amsterdamse marktonderzoeksbureau No Ties onder meer dan duizend Nederlanders.

Nederlandse bankklanten waarderen veiligheid en gemak bij Openbank Я42 Betaalpas

Uit het onderzoek, waaraan 1006 respondenten deelnamen, blijkt dat 86% van hen aangeeft het veilig of zelfs zeer veilig te vinden dat hun bankpas per land op elk moment geactiveerd of gedeactiveerd kan worden. 

Dit onderstreept hoezeer Nederlandse bankklanten aan het belang van veiligheid en gemak hechten dat Openbank biedt. Nederlanders reizen graag en de mogelijkheid om hun bankpas alleen voor het land van bestemming te activeren, is iets dat ze erg waarderen. "Onze  Я42 Betaalpas biedt niet alleen dit, maar ook extra veiligheid voor onze klanten. Dankzij het anti-fraude-beveiligingssysteem kunnen ze snel blokkeren via telefoon, de website of de app", aldus Nicci de Haas, bij Openbank verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. 

Andere kenmerken van de Openbank-betaalpas

Klanten met een Я42 Betaalpas van Openbank kunnen tot vijf keer per maand geld opnemen bij geldautomaten in de eurozone zonder daarvoor te betalen. Wereldwijd zijn geldopnames bij de 40.000 geldautomaten van Banco Santander altijd gratis. De betaalpas biedt een reisverzekering en betalen in vreemde valuta is provisievrij.

Bijna alle ondervraagden (98%) regelen hun bankzaken (wel eens) online, waarbij mobiele apparaten de voorkeur genieten. Vooral mobiele telefoons (61%), tablets (9%) en horloges (1%) worden gebruikt voor online bankieren. Een kwart van de respondenten geeft de voorkeur aan de laptop of computer. "Het laat zien hoezeer bankieren is gedigitaliseerd en verklaart waarom klanten weinig of geen behoefte meer hebben aan een fysiek kantoor," zegt De Haas, die de digitale bank voor Nederland leidt. 

Liever contact met Nederlandstalige bankmedewerker

Opvallend is echter dat driekwart (76%) van de ondervraagden, vooral oudere klanten, de voorkeur geeft aan persoonlijk contact met een bankmedewerker voor hulp. Van deze groep geeft 43% de voorkeur aan telefonisch contact met een bankmedewerker, terwijl 33% de voorkeur geeft aan chatten met een medewerker. "Bij Openbank hebben we een Nederlandstalig team en spreken we Nederlandse klanten aan in hun eigen taal. Dit geeft ons een voordeel ten opzichte van andere digitale banken om tegemoet te komen aan de behoefte van klanten aan persoonlijk contact," zegt De Haas.

Een laatste opvallende uitkomst van het onderzoek: de meerderheid van de mannen is nog steeds (59%) eindverantwoordelijk voor het bankieren binnen een relatie, vergeleken met vrouwen (41%).

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie