PAY. als eerste Payment Service Provider live met OK!

Redactie Baaz
OK is een app die de fysieke portemonnee vervangt. De consument kan verschillende betaalrekeningen en klantenkaarten aan de OK-app koppelen, maar ook eenvoudig tickets, loten en spaar- en kortingsacties opslaan. Zo kan de consument zowel offline als online met de OK-app betalen, waarbij alles wat in de app is opgeslagen, automatisch samenwerkt. PAY. wil als innovatieve Payment Service Provider, haar klanten graag als eerste de mogelijkheid bieden om OK payments te verwerken in hun omnichannel omgeving.

'We kenden natuurlijk al een aantal betaaloplossingen via de smartphone, maar de combinatie met het gemak altijd je klantenkaart bij je te hebben in je betaal-app is een innovatie. Dat past goed binnen de innovatieve oplossingen die PAY. aanbiedt', geeft John D’Hanis, Head of Strategic Partnerships aan.

De voordelen van OK op een rij

 • Meer inzicht in de mobiele customer journey
 • Loyaltyprogramma's en klantenkaarten worden automatisch meegenomen
 • Vertrouwd, bekend en een groot bereik
 • Gegarandeerde betaling
 • Direct inzicht in betalingen, dus je kunt gelijk leveren
 • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
 • Volledig mobiel betaalproces
 • Snel te integreren met onze kant-en-klare plugins

'De OK-app biedt al gemak en voordeel voor veel consumenten, doordat klantenkaarten eenvoudig en overzichtelijk opgeslagen kunnen worden. Met Pay. bieden wij ook bij het online shoppen meer gemak door consumenten eenvoudig en snel met de OK-app te laten afrekenen', zegt Redmer de Vries van OK.

Waardevolle inzichten voor targeting campagnes

De OK-app levert niet alleen gemak op voor de consument, maar ook waardevolle inzichten voor de merchant. Door betalen, sparen en meer met de OK-app te faciliteren, ontstaan er klantprofielen die gebruikt kunnen worden voor gerichte targeting. Maar ook wanneer een consument alleen met de OK-app betaalt, biedt dit al de mogelijkheid een start te maken met het bouwen van profielen. Volledig in lijn met de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR).

Te gebruiken via incasso

De OK-app is compatibel met alle Nederlandse bankpassen. Voor online transacties kan eenvoudig gebruikgemaakt worden van de QR-scanner welke is ingebouwd in de app. Voor instore betalingen wordt er een barcode aangemaakt van de betaalpas welke gescand kan worden door de kassamedewerker. Na het scannen bevestigt de consument de transactie door op de OK-button te klikken. Klantkaarten of kortingsacties worden automatisch meegenomen in het transactieproces.

Hoe werkt dit online?

 1. Jouw klant kiest in het afrekenproces van jouw webshop voor OK als betaalmethode
 2. De klant scant, vanaf zijn mobiel, de QR-code met de OK-app
 3. Jouw klant geeft zijn 'OK' op de betaling

Hoe werkt dit aan de kassa?

 1. In je kassasysteem geef je aan dat er met OK betaald wordt
 2. Jouw klant opent de OK-app en selecteert de betaalrekening
 3. Je scant de barcode van de betaalrekening
 4. De klant bevestigt de transactie in OK-app

OK integreren in je webshop of kassasysteem

Wil je de OK betaalmethode integreren in je webshop of kassasysteem? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en een specialist helpt je graag verder.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie