Prowise stimuleert onderwijscreativiteit met nieuwe update voor touchscreens

Redactie Baaz

Marktleider Prowise geeft gebruikers van haar digiborden, na een update van het ingebouwde schrijf- en annotatiepakket ProNote, de volledige vrijheid om creatief te zijn. Op de interactieve digiborden kunnen vanaf nu meerdere leerkrachten en leerlingen tegelijkertijd schrijven, gummen en educatieve bordtools benutten.

Prowise geeft leerkrachten en leerlingen de volledige vrijheid tijdens het werken op het digibord. Gebruikers kunnen in Prowise Central 4.0 zonder restricties of beperkingen volledig tegelijkertijd schrijven, gummen of educatieve bordtools zoals de passer, het liniaal of de gradenboog inzetten. Het schrijf- en annotatiepakket ProNote benut daarmee de kracht van ontwikkeling in eigen beheer, multitouch en de state-of-the art technologie in de Prowise-touchscreens. 

Multi-gebruiker

ProNote is het schrijf- en annotatiepakket waar gebruikers van Prowise-digiborden kosteloos gebruik van kunnen maken. De software staat namelijk voorgeïnstalleerd in Prowise Central, het door Prowise in eigen huis ontwikkelde besturingssysteem voor al haar digiborden. Met grote regelmaat voorziet Prowise de digiborden door over-the-air software-updates via Europese servers van nieuwe functionaliteiten. In de meest recente, kosteloze update staan een verdere verbetering van de pen-op-papier schrijfervaring en extra (multigebruiker)functionaliteiten centraal. 

Interactieve ontmoetingsplek

In de twaalf jaar ervaring die Prowise in het onderwijs heeft, heeft multitouch altijd een centrale rol gespeeld. Het is een van de kernpunten in de onderwijsvisie van het Nederlandse bedrijf. Een touchscreen is geen statische televisie die op een vaste plek aan de muur hangt. Nee, een touchscreen is een interactieve ontmoetingsplek voor leerkrachten en leerlingen. Om samen te leren, spelenderwijs te leren, van elkaar te leren en door elkaar te leren. 

Kracht multitouch 

Vanuit die visie ontwikkelt Prowise al twaalf jaar lang haar eigen hardware, software en firmware. Dagelijks werken 100 Prowise-collega’s (developers, onderwijsspecialisten, programmeurs) aan het verder verbeteren van de producten. Qua inzet van multitouch loopt Prowise voorop. Wereldwijd was Prowise de eerste die met een volledig kantelbare lift op de markt kwam om de kracht van touchpunten volledig te benutten. Een mooi voorbeeld van hoe een slim idee resulteert in meerwaarde waar het onderwijs vandaag de dag van profiteert. Dankzij multitouch komen de Prowise-hardware en -software bij elkaar en zijn ze samen sterker dan de som der delen.

 

Prowise Central 4.0 is beschikbaar voor het Prowise Touchscreen, Prowise Touchscreen Ten en Prowise Touchscreen One.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie