See It All, Feel It All: Panasonic introduceert tv-assortiment voor 2021

Redactie Baaz
Na de aankondiging van het OLED-topmodel op de CES, de JZ2000-serie, kondigt Panasonic meer OLED én LCD modellen aan in het tv-assortiment voor 2021.

Dankzij de intensieve samenwerking met Hollywood en de fantastische kleur-nauwkeurigheid waren tv's van Panasonic altijd al de beste keus als het ging om het kijken naar films of tv-series van hoge kwaliteit. Aan de hand van het concept 'See It All, Feel It All’, zet Panasonic deze kennis van beeldkwaliteit in 2021 ook in om het kijken naar sport, gamen en het streamen van content te verbeteren.

Nieuw OLED-assortiment: fantastisch voor films

Voor OLED introduceert Panasonic na het topmodel de JZ2000-serie nu ook de JZ1500-serie, de JZ1000-serie en de JZ980-serie. De laatste drie series zijn beschikbaar in de formaten 65 en 55 inch en nieuw voor 2021; 48 inch. Net als bij de JZ2000-serie zijn de kleuren van deze toestellen afgesteld door Stefan Sonnenfeld, die oprichter en CEO is van Company 3 en samenwerkte met 's werelds beste filmmakers. In combinatie met de technische kleurnauwkeurigheid van Panasonic zullen deze OLED tv's daarom de standaard bepalen voor het kijken naar films en premium content.

De afgelopen jaren heeft Panasonic zijn technische knowhow en expertise gericht op het ontwikkelen van veel helderdere OLED-schermen in de vorm van de Master HDR OLED Professional Edition schermen. In het verleden waren deze voorbehouden aan de topmodellen. In 2021 zal Panasonic echter zowel de JZ2000-serie als de JZ1500-serie voorzien van de Master HDR OLED Professional Edition schermen. Dat is geweldig nieuws voor kijkers die willen genieten van de beste HDR-prestaties.

Alle nieuwe OLED-series zullen uitgerust zijn met de splinternieuwe HCX Pro AI processor, die werd geïntroduceerd met de JZ2000-serie. Deze processor maakt de nieuwe Auto AI-beeldmodus mogelijk. Auto AI draagt bij aan een optimale ervaring voor kijkers door zeer nauwkeurig te detecteren naar wat voor content wordt gekeken, bijvoorbeeld films of sport, en stelt hier de beeld- en geluidskwaliteit vervolgens automatisch op af. De Auto AI-modus is een standalone beeldmodus, dus kijkers kunnen ook nog steeds handmatig instellingen selecteren als ze dat willen. 

Bovendien ondersteunen de nieuwe OLED tv's, doordat ze beschikken over de nieuwe HCX AI Pro-processor, nu ook over Game Mode Extreme. Deze modus beperkt de inputlag voor een OLED tv tot de allerlaagste binnen de sector. Deze beperking van de inputlag is niet te danken aan in de sector doorgevoerde schermverbeteringen, maar het resultaat van aanzienlijke technische verbeteringen die Panasonic heeft geïntroduceerd. Verder zullen alle OLED-modellen AMD FreeSync Premium ondersteunen.

Nieuwe LED tv's: ideaal voor sport en gamen

Behalve de mooie nieuwe OLED-modellen heeft Panasonic ook twee nieuwe LED-series aangekondigd voor 2021 en Panasonic laat doorschemeren dat er meer te verwachten is. De nu aangekondigde LED tv's zijn de JX940-serie (75-inch, 65-inch, 55-inch en 49-inch) en de JX850-serie (65-inch, 58-inch, 50-inch en 40-inch). Vooral de JX940-serie is zeer geschikt voor liefhebbers van sport en/of gamen.
 

  • Ten eerste is de nieuwe JX940-serie net als de nieuwe OLED-tv's uitgerust met de splinternieuwe HCX Pro AI-processor. De tv's uit deze serie kunnen dus automatisch sportuitzendingen detecteren en de beeldkwaliteit daarop afstemmen. Intelligent Clear Motion zorgt er verder voor dat dynamische actie vloeiend en zonder hinderlijke trillingen wordt weergegeven.
  • Ten tweede hebben de tv's in de JX940-serie een helder HDR Cinema Display Pro scherm van 120 Hz met een brede kijkhoek, ideaal als men sport kijkt met familie of vrienden.
  • Ten derde produceren de tv's een kamer vullend stadiongeluid, doordat Dolby Atmos wordt ondersteund.

Bovendien hebben de tv's in de JX940-serie een innovatieve versie van het flexibele voetsteundesign van Panasonic. Wanneer de voetsteunen in de buitenste stand worden geplaatst, komt de tv iets hoger te staan, en past er een soundbar onder voor nog betere geluidsprestaties.

Als het op gamen aankomt, is de JX940-serie een echte krachtpatser. De nieuwe HCX Pro AI-processor zorgt ervoor dat deze tv's HDMI 2.1-functies ondersteunen zoals High Frame Rate (HFR) en Variable Refresh Rate (VRR). De JX940-serie ondersteunt ook AMD FreeSync Premium. 

Ondersteunde formaten

Ook in 2021 blijft Panasonic voor het volledige assortiment premium functies ondersteunen waar ze de meeste impact hebben.

Film Maker Mode met Intelligent Sensing, de modus die Panasonic introduceerde voor de OLED-modellen in 2020, wordt in 2021 ondersteund tot en met de JX850-serie.

Wat HDR betreft, wordt Dolby Vision IQ ondersteund door alle OLED tv's voor 2021 en de LED tv's uit de JX940-serie. Dolby Vision en het HDR10+ Adaptive-formaat worden ondersteund tot en met de JX850, samen met HDR10 en Hybrid Log Gamma.

Game Mode Extreme zal worden ondersteund tot en met de JX940-serie, wat betekent dat kijkers kunnen profiteren van 4K High Frame Rate (HFR) en Variable Refresh Rate.

En op het gebied van geluid zal Dolby Atmos worden ondersteund tot en met de JX850-serie.

My Home Screen 6.0

Alle nieuwe modellen tot en met de JX850-serie zijn uitgerust met My Home Screen 6.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor smart tv's van Panasonic. De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe versie is aanzienlijk verbeterd.

Met My Scenery kunnen kijkers een selectie rustgevende beelden en video's kiezen, of er zelf een aantal instellen, die aansluiten bij hun stemming of het moment van de dag. Perfect voor mindfulness-sessies of vlak voor het naar bed gaan. Naast foto's van LUMIX CLUB die laten zien hoe mooi Japan is, hebben we ook samengewerkt met LoungeV Studio (www.loungev.com) om kijkers te voorzien van de mooiste video's om bij te ontspannen na een lange werkdag.

Met de nieuwe functie On Timer kunnen kijkers een tijdstip instellen waarop de tv automatisch inschakelt. Gebruikers kunnen ook vooraf een favoriet kanaal selecteren of aangeven welke HDMI-invoer ze willen weergeven. Ook kan de tv de nieuwe My Scenery-functie weergeven.

Met Dual Bluetooth Connection kan de tv gelijktijdig geluid versturen naar twee aparte Bluetooth-apparaten. Kinderen kunnen dan bijvoorbeeld gelijktijdig een film kijken met een hoofdtelefoon, zonder dat ouders het geluid van de film horen.

Het menu is ook verbeterd en biedt nu snel toegang tot de beeld-, geluids- en andere instellingen die het vaakst worden gebruikt. 

Alle modellen tot en met de JX850-serie ondersteunen zowel de Google Assistant als Amazon Alexa. Hierdoor kunnen kijkers door hun stem te gebruiken, op hun tv het weer of het nieuws bekijken, naast andere handige informatie3.

Andere nieuwe functies zijn onder andere HDMI Signal Power Link die automatisch inschakelen vanuit stand-by en schakelen tussen ingangen mogelijk maakt, zelfs voor apparaten, zoals pc's, die niet CEC-compatibel zijn.

Design

Het is de filosofie van Panasonic om levensechte, meeslepende ervaringen te bieden. Het design van het assortiment voor 2021 is daarom eenvoudig en minimalistisch, zodat kijkers hun aandacht volledig kunnen richten op hun favoriete content.

In 2021 introduceert Panasonic ook een volledig nieuwe afstandsbediening. De vormgeving is afgeleid van de ronde vorm van decoratieve schalen, zodat de afstandsbediening in elke woonkamer op zijn plaats is. Door de afgeronde randen is hij ergonomisch en ligt hij prettig in de hand.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie